To so najbolj NORI Evropski FESTIVALI tega poletja, ki jih ne smeš zamuditi

Po dveh letih pavze, je to vse kar potrebuješ!

To so najbolj NORI Evropski FESTIVALI tega poletja, ki jih ne smeš zamuditi (foto: promocijsko gradivo) promocijsko gradivo
13. 6. 2022

To je poletje, ki si ga čakala in o njem sanjala zadnji dve leti: festivali so nazaj in z njimi nepozabne dogodivščine s tvojo klapo!

Pripravi bleščice, plesne čevlje in dobro voljo - tu je seznam vseh najbolj norih evropskih glasbenih festivalov to poletje:

Hideout Festival

hideoutfestival.com

Datum: 3. -7. julij

Lokacija: Zrče, Pag, Hrvaška

Po dveh letih odsotnosti zaradi pandemije bo festival Hideout od 3. do 7. julija postregel z dolgo pričakovano 10. izdajo festivala - 12 let po tem, ko je začel klubsko revolucijo, ki se je od takrat odvijala na čudovitih plažah Hrvaške, Hideout še naprej vodi s fantastičnimi odri in raznoliko glasbeno ponudbo.

Nastopajo: Camelphat, Mike Skinner, Sonny Fodera, Andy C, Jamie Jones, Jayda G, Eats Everything, Skream, Sam Divine, HAAi, Horse Meat Disco, Sherelle, Shy FX, TSHA, Bad Boy Chiller Crew, Paul Woolford,...

Exit festival

exitfest.org

Datum: 7. - 10. julij

Lokacija: Petrovaradinska trdnjava, Novi sad, Srbija

Po uspešni izdaji leta 2021 kot prvi večji festival, ki je lani potekal v Evropi v polni zmogljivosti in brez socialnega distanciranja, festival EXIT obljublja, da bo kuriral še eno leto ubijalske žurke, ki jo bodo pripravili najboljši domači in tuji artisti elektronskih zvrsti ter rocka in hip hopa.

Festival praktično ne potrebuje predstavitve saj je EXIT dvakratni dobitnik nagrade za najboljši evropski večji festival in vsako leto sprejme več kot 200.000 ljubiteljev glasbe z vsega sveta, zaradi česar je gostiteljski Novi Sad kraj glasbenega romanja in kamor vsako leto odhajajo številni Slovenci.

Festival, ki poteka v zgodovinski Petrovaradinski trdnjavi iz 18. stoletja, se ponaša z resnično izjemnim domom, ki združuje slikovito pokrajino trdnjave z raznoliko glasbo na več kot 30 različnih glasbenih odrih in conah, vključno z legendarno Dance Areno, ki je redno hvaljena kot ena izmed vodilnih odrov elektronske glasbe na prostem na svetu.

Natopajoči: Nick Cave & the Bad Seeds, Calvin Harris, James Arthur, Sepultura, Iggy Azalea, Afrojack, ATB, Honey Dijon, Maceo Plex, Reinier Zonneveld [live], Anfisa Letyago, Brina Knauss, ANNA B2B Sama' Abdulhadi in številni drugi

The One In The Woods

theoneinthewoods.com

Datum: 30. in 31. julij

Lokacija: Liverpool, UK 

Leto 2021 je bil prvenec za Liverpoolski festival The One In The Woods, vendar je že v štartu postavil visoke standarde s produkcijo visoke ravni, zvokom in toplo, prijazno atmosfero. To je delo organizacijske skupine The One Promotions, izkušene in uspešne skupine prijateljev, ki je promovirala številne dogodke v Liverpoolu in Manchestru. Zdaj združujejo obe mesti na tem edinstvenem dogodku s štirimi odri, ki pokrivajo vse vidike tehna in drum&bassa.

Natopajoči: Nastia, Luke Slater, Daria Kolosova, FRAZI.ER, Dax J, Fatima Hajji, Perc, SPFDJ, A.M.C, DJ Hazard, Kings of the Rollers, Drumsound & Bassline Smith, Kenny Ken, The Prototypes, Dillinja 

We Are FSTVL 

wearefstvl.com

Datum: 6. in 7. avgust

Lokacija: London, UK 

We Are FSTVL se vrača v svoj duhovni dom na letališču Damyns Hall, ljubkovalno znan kot "letališče sanj". Največji neodvisni plesni festival v Združenem kraljestvu, ki praznuje najboljše v house, urban, bass, techno in drum & bass žanrih, želi letošnji festival narediti najboljši doslej.

Nastopajoči: Andy C, Armand Van Helden, The Blessed Madonna, Bru-C, Craig David TS5, Jamie Jones, High Contrast, Marco Carola, Michael Bibi, Rudimental DJ, Shy FX, Sonny Fodera, KSI 

Sziget

szigetfestival.com

Datum: 10. - 15. avgust

Lokacija: Obuda, Budimpešta, Madžarska

Sziget Festival je največji madžarski glasbeni festival in eden najbolj znanih tako v Sloveniji, kot v Evropi. Vsako poletje pripelje neverjetno in raznoliko skupino glasbenih superzvezdnikov na otok Óbuda v madžarski prestolnici Budimpešti.

Zasedba Szigeta, ki se razprostira v izjemnih šestih dneh, zajema vse od rocka, indieja in popa do vseh vrst plesne elektronske glasbe. V svoji priznani zgodovini je Sziget gostil svetovne zvezdnike, kot so Arctic Monkeys, Gorillaz, Kendrick Lamar, Muse, Ed Sheeran in Rihanna.

Toda Sziget se ne ustavi le pri glasbi, saj madžarski festival ponuja tudi vse vrste drugih dejavnosti, v katerih lahko uživajo ali se udeležijo obiskovalci festivala, kot so kino, gledališče, sodobne cirkuške predstave, športni dogodki in celo plaža ob Donavi, v kateri se lahko kopaš.

In potem ko si je moral vzeti dve leti premora, se bo avantura Sziget tega poletja vrnila na "Otok svobode" in obljublja, da bo nadoknadil izgubljeni čas in ponudil najboljši Sziget doslej.

Nastopajoči: Dua Lipa, Nina Kraviz, Milky Chance, Yves Tumor & Its Band, Channel Tres, Kings of Leon, Bastille, Rilés, Yung Lean, Seth Troxler, Justin Bieber, Stromae, Jungle, Woodkid, FKJ, Calvin Harris, Lewis Capaldi, Alan Walker, Tame Impala, Anne‐Marie, Steve Aoki, Arctic Monkeys, Ben Klock, Joris Voorn, Viper Diva, Perc, Sam Fender in številni drugi

 

Otherlands Music & Arts Festival 

otherlandsfestival.com

Datum: 19. - 21. avgust

Lokcija: Scone Palace, Perth, Škotska

Eden največjih festivalov glasbe, hrane in umetnosti Otherlands se vraša na idilično Škotsko. Dogodek je pravi pobeg v domišljijsko deželo, kjer smo lahko vsi svobodni. Občuti ritem, pobegni v naravo na 3-dnevno kampiranje z glasbo, umetnostjo in kulturo na idiličnem podeželju Perthshirea, ki ga spremljajo najboljše glasbene skupine v živo in elektronski glasbi. 

Nastopajoči: Bicep, Honey Dijon, Chaos in the CBD, DJ Seinfeld, Maverick Sabre, Jamie XX, Tom Misch, Ricardo Villalobos, Craig Richards b2b Nicolas Lutz, Folamour, Craigie Knowes, Elkka, Harri & Domenic, VTSS in drugi

Sonus Festival

sonus-festival.com

Datum: 21. - 25. avgust

Lokacija: Zrče, Pag, Hrvaška

Ura teče za težko pričakovano vrnitev hrvaškega cenjenega underground festivala Sonus. Dogodek elektronske glasbe vključuje več kot 40 mednarodnih headlinerjev in se bo odvijal v treh slavnih klubih na prostem na plaži Zrče.

Natopajoči: Adriatique, Âme, Amelie Lens, Andrea Oliva, Ben Klock, FISHER, Hot Since 82, Jamie Jones, Michael Bibi, Patrick Topping, Richie Hawtin, Seth Troxler, Stephan Bodzin live, Sven Väth in drugi

Dimensions Festival

dimensionsfestival.com

Datum: 1. - 5. september

Lokacija: The Garden Resort, Tisno, Hrvaška 

Dimensions je lani zaznamoval osupljiv začetek novega poglavja v The Garden Resort v Tisnem, letos pa priznani underground festival nadgrajuje to zapuščino z jubilejno deseto izdajo od 1. do 5. septembra. Dopolnjuje se z okusno kuriranim seznamom nastopajočih, ekskluzivih dvojcev, zabave različnih založb, praznovanja, posebne nastope, prvence in še veliko več.

Natopajoči: Aletha, Andy Luff, Anthea, Binh, Blawan, Borut Cvajner, Bradley Zero, DJ Storm, Djrum, DMX Krew Live, Doudou MD, Dr Banana, Eris Drew b2b Octa Octa, Helena Hauff b2b DJ Stingray 313, LCY, Liquid Earth, LSDXOXO, Maja Pa, Mala, Malika, Marcellus Pittman, Pariah, Paula Tape, Peach, Raresh, Saoirse, Sean OD, Selfhood, Sherelle, Sonja Moonear, Youandewan

Hospitality Weekend In The Woods  

hospitalityinthewoods.com

Datum: 17. in 18. september

Lokacija: Beckenham Park, London, UK

Hospitality In The Woods se bo odvijal na 98 hektarjih zelene in bujne lokacije parka Beckenham Place, ki se ponaša z očarljivim gozdom, velikimi jezeri in dvorcem v paladijskem slogu. Tam bo na tisoče obiskovalcev festivala deležnih več glasbenih odrov z lastnim edinstvenim dizajnom, zvokom svetovnega razreda in impresivno produkcijo. Pričakuješ lahko najljubše stare in nove izvajalce iz celotnega spektra drum & bass-a, pa tudi še nikoli videne b2b nastope in izvrstno paleto najokusnejše ulične hrane v južnem Londonu.

Natopajoči: A.M.C, gyrofield B2B Latesleeper, Harriet Jaxxon, DJ Hazard, Koven, Mollie Collins, Problem Central, The Protoypes B2B TC, Roni Size, Bryan Gee, DJ Storm, Tim Reaper, S.P.Y B2B Randall, BCee & Charlotte Haining, LSB, Etherwood, Seba & Robert Manos, Riya [live], Keeno B2B Hugh Hardie, High Contrast, Guest TBA [DJ set], Grafix, Nu:Tone feat. Solah, Unglued B2B Mozey, Degs & Lens,...

Pripravila: Katja Kozlevčar

Fotografije: promocijsko gradivo