TO o starših razkriva ura otrokovega odhoda v posteljo

Mamice, kdaj rečete svojemu otroku, da je čas za spanje? Poglejte, kaj to lahko pove o vas!

TO o starših razkriva ura otrokovega odhoda v posteljo (foto: Profimedia) Profimedia
27. 2. 2019

Na spletnem portalu bibaleze.si smo zasledili zanimivo razlago, kaj ura otrokovega odhoda v posteljo pove o starših. Kot poudarjajo, gre za zabavne predpostavke – ampak, saj veš, da je v vsaki šali tudi nekaj resnice, kajne? ;)

Tako kot so si družine med seboj različne, so razlike tudi med urami, kdaj otroci hodijo spat. Kar deluje pri enih, ni nujno, da deluje pri drugih in pravzaprav ne obstaja "pravilna" ali "napačna ura", kdaj je potrebno otroka dati spat. No, vsekakor te bo morda zanimalo naslednje.

Če otroka daš spat ...

... okoli 18. ure ali prej,

si kot mama zelo natančna. Zate večerja ob 17.30 pomeni večerja točno ob tej uri. Si zelo organizirana in vse načrtuješ vnaprej, saj svoje najljubše nanizanke ob 20. uri nikakor ne boš zamudila. Drugi se lahko pravzaprav od tebe veliko naučijo.

... med 19. in 20. uro,

šteješ minute. Tvoji otroci vedno jedo zelo zdravo in so prepričani, da je zamrznjen jogurt pravi sladoled. Si jutranji tip človeka in naravnost obožuješ vonj kave, tvoji otroci pa v šolo nikoli niso pozni.

... med 20. in 21. uro,

ti je starševstvo pisano na kožo. Med uspavanjem starejšega otroka dojiš mlajšega in jima pred spanjem predvajaš sproščujočo glasbo. Za podrobnosti ti ni kaj veliko mar, nad vsem imaš nadzor in videti je, da vse počneš z lahkoto. Tvoji otroci so ob 20.30 že pripravljeni na spanje.

... med 21. in 22. uro,

si liberalen starš in doma si zvečer privoščite kar dostavo na dom, saj nihče ne mara kuhati. Pri vas lahko zvečer jeste karkoli, otroci pa kar skupaj s teboj gledajo nanizanke. Si tiste vrste starš, pri katerem želijo prespati vsi otroci iz soseščine.

... po 22. oziroma 23. uri,

pomeni, da se pri tebi doma vse dogaja zelo spontano. Kot mama se ne obremenjuješ preveč z uro odhoda v posteljo. Včasih bo tvoj otrok šel spat zelo zgodaj, drugič bolj pozno in temu ne posvečaš prav velike pozornosti oziroma po domače bi lahko rekli: ne "kompliciraš" preveč.

No, še enkrat: gre zgolj za zabavne predpostavke, ki so se nam zdele zanimive in smo jih želeli deliti s teboj.

Ko rečeno, za nobeno uro ne velja, da je "napačna" oziroma "pravilna". Vse skupaj je namreč v prvi vrsti odvisno od načina življenja posamezne družine. :)

Fotografija: Profimedia

Preberi še: "To je najbolj ČUDNA stvar, zaradi katere sem med menstruacijo jokala" (resnične zgodbe)

Priporočamo tudi: Najbolj bizarna (resnična) odkritja staršev, ki so vohunili za svojimi otroki