To je najpomembnejše vprašanje, ki si ga moramo zastaviti v življenju

Obstaja vprašanje, ki nam lahko spremeni življenje. In morda je ravno DANES ta dan, ko si ga moramo zastaviti.

To je najpomembnejše vprašanje, ki si ga moramo zastaviti v življenju (foto: Profimedia) Profimedia
8. 3. 2020

“Kot otrok sem imel bujno domišljijo. Navduševale so me zgodbe, junaki, verjel sem v čarovnijo, magične živali, predvsem pa sem verjel, da v življenju lahko postanem karkoli si želim,” svojo zgodbo v članku, ki smo ga odkrili na Collective-evolution, piše Jeff Roberts, ki razkrije, da si je od nekdaj želel postati pisatelj.

“Spominjam se, kako je nekega dne moj učitelj na enem od sestankov staršem omenil, da imam dar za pisanje, kar je bilo zelo presenetljivo glede na to, kako mlad sem bil. A ne glede na to, dejstvo, da je nekdo že takrat v meni videl nekaj posebnega, je v meni nekaj sprožilo.

Ko mi je še mama na poti domov rekla: “Sin, lahko postaneš, kar si želiš,” je bilo to to. Odločil sem se, da bom pisatelj.

Zažel sem intenzivno pisati, ves svoj študentski zaslužek sem vložil v profesionalno programsko opremo za pisanje. VERJEL sem, da bom pisatelj. In to je bilo vse, kar je štelo.

Nato pa so kar naenkrat moje sanje o pisateljevanju začele bledeti, mojih misli pa se je začel polaščati ‘resnični svet’. 

Denar, družbeni pritisk v šoli, nuja, da grem študirati in da dobim ‘stabilno’ službo - vse te stvari so počasi začele ubijati mojo kreativnost in sčasoma dokončno ubile moje sanje o tem, da postanem pisatelj. Te je zamenjala odločitev, da postanem ustni higienik

Že med časom študija sem zažel postajati depresiven in na srečo začel hitro poslušati svoj (zatrti) notranji glas. Začel sem obujati željo po pisateljevanju in (navkljub velikemu nasprotovanju okolice) sklenil, da opustim šolanje.

Danes pišem roman, ki sem ga od nekdaj želel napisati, in ne morem povedati, kako fantastičen občutek je, ko končno dovolj verjameš v to, da lahko uresničiš in živiš svoje sanje.

Toda, zakaj živimo v svetu, ki nas ne spodbuja, da uresničimo in počnemo v življenju to, kar si res želimo? Zakaj ne sledimo svojim sanjam?,” se sprašuje Roberts in tako opozori na najpomembnejše vprašanje, ki si ga moramo zastaviti v življenju in ki se glasi:

Kaj bi z velikim veseljem počel/-a v življenju, če denar ne bi bil problem?

To je svojim učencem, ki še niso vedeli, kaj bi počeli v življenju, rekel da naj se vprašajo sloviti filozof Alan Watts, ki glede uresničevanja sanj pravi takole:

“Pozabite na denar. Če vam bo denar postal najpomembnejši, potem boste zapravili svoje življenje z delom in s početjem stvari, ki jih ne marate. Denar boste porabili za stvari, ki jih ne marate, zato da boste še naprej počeli, kar ne marate početi, kar je neumno. Boljše je živeti kratko življenje, a početi tisto, kar te res veseli, kot pa živeti nesrečno dolgo življenje.”

Seveda, pravi avtor, se bodo na tem mestu našli številni kritiki, ki bodo rekli: “Ja, seveda, kar sanjaj naprej, ampak eni moramo plačati račune.”

Ampak ti ljudje ne vedo, kaj pomeni, ko končno rečeš JA nečemu, kar te RES OSREČUJE v življenju.

To ti v trenutku da takšno dozo energije in elana za uspeh kot še nikoli prej v življenju. Ko se enkrat odločiš, kar naeknrat ‘IGRAŠ NA VELIKO’!

“Ni pomembo, kaj je tisto, kar rad počneš. Pomembno je, da boš sčasoma postal vrhunski v tem. To pa boš postal samo tako, če se boš temu res absolutno predal,” poudarja Watts.

Živeti svoje sanje, je mogoče, a najprej moraš sam VERJETI vanje. Nato pa sprejeti odločitev in v akcijo. S trudom jih JE MOGOČE spremeniti v resničnost.

Torej, še enkrat:

Kaj bi z velikim veseljem počel/-a v življenju, če denar ne bi bil problem?

To je vprašanje, ki ti lahko spremeni življenje. In morda je ravno DANES ta dan, ko si ga moraš zastaviti.

Oglej si še inspiracijski video:

Po tem članku prevedla in priredila Š. S.

Preberi še: 5-dnevni NAGRADNI izziv: NE ČAKAJ NA VIKEND - zaživi tudi med tednom! in 2. dan izziva NE ČAKAJ NA VIKEND: Vzemi si čas za aktivnosti, ki te veselijo

ali pa članek Legenda pravi, da med osebama, ki sta si usojeni, obstaja NEVIDNA NIT ...