5 stvari, ki se jih v hotelskih sobah (zaradi umazanije) raje ne dotikaj!

Na prvi pogled dajejo hotelske sobe vtis najbolj sterilnega prostora pod soncem, kjer si lahko privoščiš brezskrbno luksuzno razvajanje, a žal je resnica pogosto precej drugačna.

5 stvari, ki se jih v hotelskih sobah (zaradi umazanije) raje ne dotikaj! (foto: Profimedia) Profimedia
29. 11. 2016

Kot piše Popsugar, obstaja 5 stvari, ki se jih v hotelskih sobah raje ne dotikaj:

1. Kozarčki v kopalnici

Ne, tega res ne uporabljaj ... ali pa jih prej raje operi z vročo vodo! Kozarčki, ki jih ponavadi najdeš v kopalnici ob umivalniku skoraj zagotovo niso bili razkuženi pred tvojim prihodom, navaja ABC News. Večinoma so oprani pod pipo v kopalnici in nato osušeni s papirnato brisačko.

Študije nakazujejo tudi, da nekateri hoteli pri čiščenju kozarcev uporabljajo nevarna kemična čistila. Poleg tega čistilke in čistilci včasih kozarce čistijo kar s tistimi rokavicami, ki so jih pred tem uporabljali pri čiščenju straniščne školjke, ali pa z brisačkami, s katerimi so se prej brisale talne površine hotelske sobe. Khm, khm.

Kozarci

2. Vznemirljivo … Vzmetnice in odeje!

Zadnje študije kažejo, piše Today, da je ogromno bakterij ravno na daljinskih upravljalnikih in posteljah. Preverjanje z UV lučjo je pokazalo, da se pod rjuhah hotelskih postelj skrivajo nohti, lasje in razne telesne tekočine. Ugotavlja se tudi, da marsikatera posteljnina sploh ni bila zamenjana pred prihodom novih gostov.

3. Se spomniš, kdaj si nazadnje razkužila domači TV daljinski upravljalnik?

No, ko prebereš tole, boš čiščenje te stvarce vključila na svoj tedenski urnik čiščenja. Izkazalo se je namreč, da lahko daljinci v hotelih zbirajo zelo nevarne, zdravju škodljive bakterije, saj se jih ne razkužuje redno.

4. Ravno tako kot daljinci pa so ena izmed kritičnih točk v hotelskih sobah tudi telefoni!

A da so le-ti čiščeni nekoliko pogosteje kot daljinski upravljalniki.

5. Dekorativne odeje

Lahko da izgledajo dobro, a kaj ko so raziskave pokazale, da jih hotelirji menjajo (beri: čistijo) le enkrat do štirikrat letno, poroča CNN. Čista umazanija!

Preberi še: 8 nenavadnih stvari, ki se zgodijo, če položiš kocko ledu na TA del telesa

Priporočamo tudi: 5 načinov kako najlažje očistiti čopiče za ličenje in se izogniti madežem na koži?