Spedenaj svojo sobo ali stanovanje

Še preden se lotiš prenove, spoznaj Urško Jenko, lastnico podjetja Vila Malina, in njeno minimalistično šik stanovanje, ki ga nenehno dopolnjuje in prilagaja novim trendom, predvsem pa sebi. Največkrat so to preprosti dodatki, kot so blazine, keramika, porcelan, vaze, svečniki, preproge in vsak teden obvezno sveže cvetje. Tu in tam pa se razveseli tudi kakšnega dizajnerskega kosa. Z njeno pomočjo in tvojo iznajdljivostjo si lahko tudi ti svoj prostor spremeniš v cono, ki kar vabi k uživanju.

Spedenaj svojo sobo ali stanovanje (foto: urška jenko) urška jenko
17. 10. 2014

Urška svetuje

Ustvari takšen dom, ki bo izžareval tvojo osebnost. Z majhnimi spremembami in velikimi užitki. Predvsem ne odlašaj in ne prelagaj dekoriranja doma na zadnjo točko tvojega seznama. Predvsem pa nikoli ne kupuj dodatkov za vse življenje.

Ustvari lastno galerijo fotografij

Vzemi v roke fotoaparat, se z njim podaj na ulico ali v naravo ter se prelevi v fotografinjo. Poslikaj vse, kar se ti zdi zanimivo, od visokih stavb in dreves do najmanjših zanimivih detajlov. Tako kot to počne Urška. Sprem­ljaj njeno vsakodnevno kreativnost na Instagramu. Najdeš jo pod @vilamalina.

Preprosto in učinkovito

koledar

Dobro organiziran dom je ključ do uspeha. Pametne rešitve za shranjevanje so vedno dobrodošle. Različne kljukice, table in police bodo poskrbele, da bo skupaj videti zelo estetsko.

Prenova kavča

pregrinjalo

Z nekaj popravki je lahko spet kot nov. Kupi zanimivo pregrinjalo in ga namesti na kavč. Lahko poskusiš tudi s puhastim, ki kar vabi, da se pogrezneš v udobje. Roza pregrinjalo, Maisons du Monde (39,90 €)

Neudobni stoli

blazina

Namesto da kupiš nove stole, nanje daj blazine. Lahko so za oporo hrbta ali pa za bolj mehko sedenje. Blazina Arrow, Ferm Living (54 €)

Cvetlična razvada

roze

Brez njih bi bilo življenje enolično, pusto, dolgočasno in brezbarvno. Kolekcija vaz Ensidig (0,99–2,99 €), kozarci Galej (0,99 €), servisni kozarec Gottis (9,99 €), Ikea

Štejejo malenkosti

ura

Pretežno belo pohištvo se lepo dopolnjuje z belimi stenami in lesenim podom, bela pa je odlična podlaga za vse barvite dodatke, ki prostor naredijo domač in igriv. Ura Tick Wall Clock, Flat (39 €)

Klasika v dizajnu

stol

Urška se nikoli ne naveliča Vitrinih stolov, Tolomeovih svetilk, Marimekkovega tekstila, pa tudi kakšna stara omara je pri njih vedno dobrodošla. Spomni se, kako se je pred leti razveselila luči Ingo Maurer in Eamesovega gugalnika, ki je bil že tako dolgo na čakalni listi.

Marimekko

krožnik

Z močnimi barvami, grafičnimi vzorci in živahnimi kombinacijami postavljajo nove trende in smernice na področju dekorja. Več o filozofiji te znamenite finske blagovne znamke si lahko prebereš na njihovi spletni strani www.marimekko.com.