ZATO svojega hišnega ljubljenčka nikoli ne smeš zbuditi, medtem ko sanja!

Si se kdaj vprašala, o čem v resnici sanja tvoj hišni ljubljenček?

ZATO svojega hišnega ljubljenčka nikoli ne smeš zbuditi, medtem ko sanja! (foto: Profimedia) Profimedia
28. 5. 2023

Sanje je pogosto težko obrazložiti in gremo stavit, da si se že kdaj zjutraj zbudila in bila povsem presenečena nad vsebino svojih sanj.

Ne sanjamo pa samo ljudje - tudi naši hišni ljubljenčki sanjajo in gotovo te zanima o čem.

Psi so praviloma izjemno navezani na svojega lastnika, zato je verjetno, da tvoj pes sanja tvoj obraz, tvoj vonj in kaj počne s tabo.

Čeprav ne moremo zagotovo vedeti, o čem pes sanja, je verjetno, da sanja o teku, ko začnejo trzati njegove tačke, ali pa komunicira z drugim psom ali človekom, ko začne lajati.

Sanje svojega psa lahko izboljšaš tako, da z njim čez dan preživiš čim več časa in jim zagotoviš, da so ti trenutki srečni.

Ponoči pa mu zagotovi varno in udobno okolje, v katerem bo brezskrbno zaspal.

Če pa misliš, da ima tvoj hišni ljubljenček nočno moro, Ameriška kinološka zveza lastnikom svetuje, naj nikoli ne zbudijo svojih psov, saj se lahko na osebo, ki jih zbudi, odzovejo agresivno.

Če si se kdaj zbudila iz strašnih sanj, veš, da si potrebovala nekaj časa, da si se spomnila, kje si bila in s kom si bila. Tako kot nekateri ljudje se tudi psi lahko agresivno odzovejo na osebo, ki jih zbudi.

Najboljše, kar lahko storiš za psa, za katerega misliš, da ima slabe sanje, je, da počakaš, da se zbudi, in ga potolažiš.

Kaj pa mačke?

Raziskave v ZDA so pokazale, da lahko mačke sanjajo o stvareh, ki so se zgodile tisti dan ali v daljni ali bližnji preteklosti, podobno kot sanjajo psi.

Mačke lahko sanjajo, da se stiskajo k tebi na kavču, lovijo ptico ali miško ali pa sanjajo o incidentu, ki se je zgodil z drugo mačko ali psom.

Preberi še: To moti obupen ZADAH po česnu? S tem preprostim trikom se ga boš v trenutku znebila (in reees deluje)

Priporočamo tudi: Resnični ljudje razkrili najbolj POREDNE stvari, ki jih počnejo v službi med malico