Si prijateljici še vedno dolžna darilo za praznike? Naredi to (in zmagala boš)

V resnici je tole darilo tudi darilo zate. 😉 Preveri, o čem govorimo!

Si prijateljici še vedno dolžna darilo za praznike? Naredi to (in zmagala boš) (foto: Profimedia) Profimedia
16. 1. 2022 | Promocijsko sporočilo

Si tudi ti ena tistih zamudnic, ki prijateljici še kar obljublja praznično darilo, in si, kljub zamudi, še vedno totalno brez idej, kaj bi ji podarila?

Če se v velikem krogu izogibaš brezosebnih daril, ali spominkov, na katerih se nabira prah, sta ti naši urednici Kaja in Ajda pripravili odličen namig, ki bo zagotovo razveselil tvojo prijateljico - in ja, tudi tebe.

V mislih imamo namreč ... vikend pobeg zate in za tvojo prijateljico, in to kar v idilično Opatijo, v kateri lahko (skoraj) že vohaš pomlad. 

Zakaj Opatija?

Ker te že dobra ura vožnje iz Ljubljane popelje v popolnoma drug svet; če sta se iz Ljubljane odpravili v mrazu, snegu in po možnosti tudi megli, vaju bo v Opatiji (skoraj zagotovo) pričakal popolnoma drugačen scenarij. Sonce, pomladne temperature in ... morje!

Začetek januarja je Opatija še vedno oddana v vse čare adventa - z eno razliko; veliko manj gneče. 

Če torej uživata v pogledu na romantične praznične lučke, z obiskom Opatije januarja čisto nič ne zgrešita, saj je vzdušje prav takšno, kot decembra. In ja, praznična ulična ponudba s kuhanim ginom, kuhanim vinom in - pazi to - aperol punčom, je še vedno na voljo.

Kje spati?

Če se reeeees želita razvajati, ti Kaja in Ajda priporočata rezervacijo v Hotelu Palace Bellvue Opatija. Gre za drugi najstarejši hotel v Opatiji, kar pomeni da bosta bivali na elitni lokaciji, iz katere se razprostira (bojda) najlepši pogled na Opatijo, prav tako pa vaju bo arhitekturna romantika preteklih stoletji preprosto očarala.

A prefinjen dizajn in čudovit razgled omenjenega hotela v resnici nista njegova največja prednost - Kajo in Ajdo je med njunim oddihom najbolj očarala prijaznost in toplina osebja. Prav zaradi njihovega toplega odnosa sta se, kot pravita, počutili kot doma. 

Namig: Privoščita si suito s pogledom na morje, ker so jutranji pogledi na Opatijo in širno morje preprosto neprecenljivi. 

Kje jesti?

Če nista vešči prevelike organizacije, potem vama svetujemo, da si v hotelu omislita (vsaj) polpenzion, saj so zajtrki in večerje v Hotelu Palace Bellvue vredni vsakega greha.

Lahko pa gresta še korak dlje, in si rezervirata tudi a la carte kosilo v restavraciji hotela, ko bo za vaju kuhal priznan chef. 

Če je vredno, vprašaš? Ja, seveda! 

Po sladkarije pa v Kavarno Strauss

Kavarna Strauss se umešča med najboljše kavarne in slaščičarne v Opatiji, in ko bosta poskusili njihove skrbno pripravljene sladice, se bosta zagotovo podpisali pod to trditev.

Nahaja se tik pod hotelom Palace Ballvue, zato lahko do nje skočita tudi, če si med branjem knjige v hotelski sobi zaželita nekaj sladkega.

Kaj početi?

Masaža

Hotelski wellness ponuja širok spekter najrazličnejših masaž, ki so, preverjeno, zeloooooo dobre. Tudi za tiste, ki želite nekoliko močnejših prijemov zagotovo ne boste razočarane, na voljo pa so tudi 'skupinske' masaže, kar pomeni, da se lahko s prijateljico istočasno razvajata v isti sobi. 

Bazen

Tudi pozimi si lahko privoščita skok v vodo, za to bodo poskrbeli hotelski bazeni, ki so ravno prav veliki, da vaju pri izvajanju bazenskih akrobacij ne bo zmotil nihče.

Sprehod ob morju

Sploh potrebuješ dodatne opis? 😍

Smučanje

Ja, presenečenjeeee! Le kratka vožnja iz Opatije vaju lahko popelje do smučišča Platak. Gre za manjše smučišče, ki je edinstveno zaradi svojega neverjetnega pogleda na morje. Tam si lahko privoščita pravo smučanje ali pa zgolj sankanje, a verjemi, ta razgled vaju bo zagotovo očaral.

Odpravita se lahko tudi v Gorski Kotar, ki vaju bo začaral s čudovito naravo, jezeri, gozdovi in številnimi sprehajalnimi potmi, na katere se bosta želele vrniti tudi v pomladnih mesecih.

Smo te prepričali? Vajin vikend oddih lahko rezerviraš TUKAJ.

Fotografije: Promocijsko gradivo, Profimedia