Se ponoči zbujaš med TRETJO in PETO uro? Tvoje telo ti sporoča ...

Preveri, če si tudi ti ta srečnica. 🙏

Se ponoči zbujaš med TRETJO in PETO uro? Tvoje telo ti sporoča ... (foto: Profimedia) Profimedia
5. 11. 2020

... si v procesu duhovnega prebujanja.

Tradicionalna kitajska medicina pravi, da energija naših organov sovpada z vsako uro v delu dneva. Zbujanje ob točno dolčenih urah tako nudi odličen vpogled v naše duševno in fizično zdravje in omogoča duhovno prebujenje.     

Li Wu, avtorica knjige The Organ Clock, pojasnjuje, kakšne so pravzaprave faze naše energijske ure. 

1. Težko zaspiš med 9. in 11. uro zvečer?

V kolikor v tem časovnem obdobju težko zaspiš, je velika verjetnost, da si pod stresom. Po kitajski medicini se ta časovna zona povezuje z membrano, ki prekriva srce. To pomeni, da se nanaša na energijo, ki skrbi za kri in njeno kroženje. V tem časovnem obdobju bi se človek moral sprostiti in če se to ne zgodi, je razlog najverjetneje stres.

2. Kaj pomeni, če se zbujaš med 11. uro in 1. uro zjutraj?

V teh urah je najbolj intenzivna energija mehurja, ki je povezana s pogumom. Če v tem času slabo spiš in se prebujaš, morda obstaja možnost, da si na točki, ko moraš sprejeti pomembno odločitev in ne veš, kaj storiti.

3. Če se zbudiš med 1. in 3. uro zjutraj si ...

... morda jezna na svet okoli sebe. Energija te časovne zone je povezana z našimi jetri in posredno z občutki jeze. 

4. Zbujanje med 3. in 5. uro zjutraj prebuja energijo intelekta.

Energijo tega časovnega obdobja povezujemo z našimi pljuči - organ, ki daje življenje celemu telesu. Po kitajski medicini so pljuča povezana z možgani in čustvi, še posebej z žalostjo. Če se torej zbudiš v tem časovnem okvirju in si pripravljena zavzeti dan, potem je energija usmerjena tebi v prid.

5. Če se zbudiš med 5. in 7. uro zjutraj ...

... te morda obdajajo močna čustva, največkrat negativna. Energija v tem času se povezuje z našimi prebavili, in zato je dobro, da zjutraj 'očistimo' naše telo z detox napitkom ali mešanico tople vode in limone (urejena prebava = boljše počutje čez dan). 

6. Zbujanje med 7. in 9. uro zjutraj

Če si srečnica in ti obveznosti dopuščajo, da se zbujaš ob bolj človeški uri, ampak ti še vseeno ne moreš vstati in te stiska v želodcu zaradi različnih skrbi, potem si morda preobremenjena. V tem času se namreč prebudi energija našega želodca, ki te opozarja, da nekaj v psihičnem ali fizičnem zdravju ni tako kot mora biti.

Več o energijski uri si lahko prebereš tukaj.

Fotografije: Unsplash.com/Victor Hughes

Preberi še: Nika Ambrožič Urbas (Zvezde plešejo) je razkrila prelepo ZGODBO, kako sta se z možem spoznala

Priporočamo tudi: 5 znakov, ki v TRENUTKU razkrijejo, da imaš opravka z zlobno osebo