Odlomki iz tretjega dela Petdeset odtenkov, zaradi katerih boš rekla: "Kaj za vraga!?"

NE beri (oz. beri na lastno odgovornosti), če še nisi uspela gledati filma, ker razkrijemo določene odlomke.

Odlomki iz tretjega dela Petdeset odtenkov, zaradi katerih boš rekla: "Kaj za vraga!?" (foto: Profimedia) Profimedia
17. 2. 2018

Zadnji del trilogije Petdeset odtenkov je v tem mesecu končno ugledal luč sveta. Oboževalci so nad filmom navdušeni, a vendar mu vsi niso prizanesli. Tako kritiki kot nekateri drugi gledalci so izrazili mnenje, da nekateri deli v filmu niso najbolj smiselni in so predsem komični, čeprav prvotni cilj ni bil tak.

1. Poroka 

Prvi kader oziroma tekst igralcev, ki je zmotil gledalce, je povezan s Christianovo in Anino poroko. Po komaj dveh plesih se Christian obrne k Ani in ji reče: "Pojdiva stran od tukaj."

Oprosti, kaj pa vajini gostje? Saj vemo, da se vama mudi k bolj intimnim poslom, vendar to ne pomeni, da morata vajino (!) poročno slavje zapustiti že po desetih minutah.

2. Christianov nadzor

Ana v svoji službi dobi popolnoma novo pisarno, in ker je Christian pač gospod Obseden-z-nadzorom, ji že po prvih dveh minutah, ko vstopi v pisarno, pošlje sporočilo, kjer jo sprašuje, zakaj ni prejela njegove e-pošte.

Razumemo, da je Christian malce razočaran, ker se mu Ana še vedno ne podreja v vseh vidikih njunega skupnega življenja, ampak ... ali ji mora zaradi tega res "težiti" že prvi dan po koncu medenih tednov?

3. Seks v avtu

Pri tej sceni so si gledalci bili enotni, da ni potreben dodaten komentar kot le ta, da je celotnih devet sekund absurdnih in popolnoma nerealističnih.

4. Anina krinka

V tretjem delu filma se odvija tudi sojenje Jacku (v drugem delu je bil Anin šef, ki si ji želel prisvojiti nekaj, kar pripada Christianu) in Ana se v dvorano pretihotapi "pod krinko", za katero gledalci pravijo, da je vseeno, če bi vkorakala v prostor in vpila: "Tukaj sem. Začnimo."

5. Pridiga o otrocih

V filmu in knjigi Ana zanosi, česar se Christian sprva ne razveseli. Seveda tudi iz tega pripetljaja nastane prepir, v katerem mu Ana objasni, da če ljudje seksajo, se včasih tudi rodijo otroci. Ta del Aninega govora v knjigi manjka in gledalci pravijo, da je bilo nesmiselno dodati to kratko "predavanje" o spolni vzgoji.

In čeprav so nekateri kritiki napisali še bolj negativne ocene in je film do sedaj dosegel nižjo gledanost kot prejšnja dva filma, pa to zagotovo ne vpliva na skupen uspeh.

Po poročanju spletne strani Cosmopolitan.com je celotna franšiza trilogije (vsi trije filmi) vstopila v "bilijonski klub" (s prodanimi vstopnicami so zaslužli več kot 1 bilijon dolarjev in številka še narašča).

Vir: Cosmopolitan.com

Preberi še: Zakaj Jamie Dornan ne želi nikoli več nastopiti kot Christian Grey?

Priporočamo tudi: 18 stvari, ki jih Christian Grey resnično ne prenese