Sama svoja numerologinja

Številke niso samo številke. Numerologi pravijo, da imajo simboličen pomen, ki pomembno vpliva na naše življenje. Preveri sama!

24. 4. 2008

Numerologija je sistem, ki temelji na predpostavki, da med števili in naravo vlada poseben odnos. Kar pomeni, da lahko prav vse, kar nas obkroža, prevedemo v števila, med katerimi ima vsako poseben pomen. Grški filozof Pitagora je bil eden prvih znanih matematikov, ki je verjel v mistični pomen števil in razvil posebno metodo njihovega določanja.

Življenjska pot

S poznavanjem pomena števil lahko tudi ti izveš marsikaj o svojem značaju in življenju. Glede na to, da je vsak izmed nas rojen na določen datum, lahko iz njega izračunamo število naše življenjske poti, ki je osnova vsake numerološke analize. To število ti lahko pomaga spoznati samo sebe ter prepoznati ovire in prednos­ti v življenju – z njim si lahko pomagaš v ljubezni, pri študiju, v službi in pri vseh drugih pomembnih stvareh.

Izračunaj sama

Svoje življenjsko število boš dobila, če seštelješ številke v svojem datumu rojst­va. Če si rojena 29. septembra 1983, boš seštela 2 + 9 + 9 + 1 + 9 + 8 + 3 in dobila 41. S seštevanjem nadaljuj, dokler ne dobiš enomestnega števila. V zgornjem primeru boš 41 nadalje seštela (4 + 1) in dobila 5. To je tvoje število življenjske poti.

Če se ti bodo števila seštela v 11, 22, 33 itd., so to tako imenovana mojstrska števila, ki samo še potencirajo značilnosti števila, v katero se seštejejo (11 v 2, 22 v 4 itd.)

Razlaga števil

Ko boš izračunala svoje število, si pomagaj z naslednjimi razlagami posameznih števil:

  • Število 1 – Življenjska moč: Pod to število spadajo vzdržljive osebe z voditeljskimi sposobnostmi – njihove pozitivne značilnosti (+) so aktivnost, energičnost, pogum in srčnost, negativne (–) pa agresivnost, impulzivnost, egoizem in sebičnost. S številom 1 se ujemajo števila: 1, 5, 8, 11.
  • Število 2 – Ženstvenost: si rojena diplomatka, ljubiš ravnotežje, skladnost in harmonijo. +: sodelovanje, prilagodljivost in občutek za druge, –: sramežljivost, strah, dvom, depresija. Ujemanje: 2, 6, 9.
  • Število 3 – Družabnost: imaš veliko potrebo po druženju in igri; +: komunikativnost, kreativnost, domišljija, umetniška nadarjenost; –: neosredotočenost, pretiravanje, nedokončani projekti in muhavost. Ujemanje: 3, 33, 5, 8.
  • Število 4 – Moškost: si močna in praktična osebnost, ki veliko analizira; +: močan čut za vrednote, stabilna rast, smisel za podrobnosti in organizacijo; –: pomanjkanje domišljije, trmoglavost, prepirljivost, počasnost. Ujemanje: 4, 5, 8, 44.
  • Število 5 – Napredek: si aktivna oseba, vedno pripravljena na novosti, ki bi pripeljale do osvoboditve; +: vizionarstvo, hitro mišljenje, raznovrstnost in potovanja; –: nemirnost, nezadovoljstvo in nepotrpežljivost. Ujemanje: 1, 3, 5, 8, 11.
  • Število 6 – Ljubezen: si izredno odgovorna in uravnovešena oseba z močnim čutom za skupnost; +: nesebičnost, dobrodelnost, skrb za druge, prijateljstvo, umetnost; –: žrtvovanje, pretirana krepostnost, arogantnost, svojeglavost. Ujemanje: 2, 3, 6, 9, 22.
  • Število 7 – Kreativnost: si inteligentna in izredno iznajdljiva oseba, ki rada analizira in preiskuje; +: inovativnost, meditativnost, izobraževanje in ljubezen do miru; –: pretiran perfekcionizem, sumničavost, zadržanost, sarkazem in izoliranost. Ujemanje: 3, 7, 9, 11.
  • Število 8 – Strast: si ambiciozna in odločna oseba, uspešna v politiki in na oblasti; +: visoka motiviranost, delo za višje dobro, sposobnost pravilne sodbe; –: deloholičnost, diktatorstvo, nepotrpežljivost do napak drugih, materializem in stres. Ujemanje: 1, 4, 5, 8, 11.
  • Število 9 – Duhovnost: si poglobljena in radodarna oseba; +: pristnost, iskrenost prijateljstvo, nesebičnost, dobrodelna dela in kreativnost; –: pretirano dobrikanje, posesivnost, sprememba razpoloženja in zapravljivost. Ujemanje: 2, 7, 9.

Janka Menart