Amazon: S TEMI triki boš noro privarčevala (njihovi šefi zagotovo NOČEJO, da bi jih poznala)

Če nakupuješ na Amazonu, ti bodo tile (nepričakovani) triki zagotovo prišli še kako prav! 

Amazon: S TEMI triki boš noro privarčevala (njihovi šefi zagotovo NOČEJO, da bi jih poznala) (foto: Profimedia) Profimedia
7. 4. 2022

Nakupovanje na Amazonu je lahko izjemno zabavno, ko enkrat ugotoviš, koliko priložnosti za izjemno ugodne nakupe ti ponuja. Ravno zato je Amazon najbolj priljubljena šoping platforma na svetu, ki ji zaupa največ kupcev na svetu in predstavlja skoraj 50-odstotni delež vse svetovne spletne prodaje.

Razkrili ti bomo nekaj zelo preprostih trikov, s katerimi boš hitro prišla do izjemnih popustov. Pokazali ti bomo, kje lahko najdeš posebne kupone za popuste, brezplačne poštnine in mnogo drugih ugodnosti, s katerimi bodo nakupi precej ugodnejši od ponudb klasičnih spletnih trgovcev.

Amazon namreč v letu 2020 “odklepa” večino svojih servisov tudi za slovenske kupce in tako Slovenijo postavlja na zemljevid največjega trgovca na svetu.

Slovenci skoraj brez izjeme uporabljamo nemški amazon.de, ki je brezhibno preveden v angleški jezik. Do slednjega lahko dostopaš preko te povezave ali pa tako, da izberemo jezik pri nastavitvah spletnega mesta amazon.de (shrani to povezavo med priljubljene).

Zdaj pa si poglejmo, kako lahko prihraniš pri svojih nakupih!

1. Včlani se v Amazon Prime

Amazon Prime je članstvo pri največjem trgovcu na svetu, ki avtomatično omogoča izjemne nakupne priložnosti. Slednje so povezane z velikimi popusti (Amazon Prime Day) in velikokrat brezplačnim hitrim pošiljanjem izdelkov.

Poleg tega obstajajo tudi posebne dnevne ponudbe (Lightning Deals), kjer se na dnevni ravni v vseh kategorijah pojavljajo ekskluzivne ponudbe z izjemnimi popusti, seveda rezervirane le za člane Amazon Prime. Vendar Amazon Prime ne pomeni le posebnih nakupnih ugodnosti.

S članstvom v Amazon Prime dobiš tudi dostop do ene največjih knjižnic filmov in serij na svetu, Amazon Prime Video. Če rada prebiraš knjižne uspešnice, boš s članstvom pridobila še možnost dostopa do Prime Reading, ki predstavlja mesečno izbiro na največji svetovni knjižni polici.

Z Amazon Prime bodo takoj dobavljivi izdelki pri tebi že naslednji dan po naročilu!

Članstvo v Amazon Prime sicer stane 7,99 € na mesec, a znesek se ti bo povrnil že z znižano ali brezplačno poštnino ob prvem nakupu (za izdelke z oznako Prime). Naročnino lahko prekineš kadarkoli.

2. Amazon Outlet: pravo mesto za začetek tvojih spletnih nakupov

Seveda ima največji trgovec na svetu Amazon tudi kotiček, kjer lahko izdelke kupiš po izjemnih cenah, tako imenovani Amazon Outlet.

Ne glede na to kaj kupuješ, elektroniko, kuhinjske pripomočke, pohištvo, lepotne izdelke in celo živila, lahko s pregledom ponudbe Outlet prideš do visokih prihrankov, saj je Amazon Outlet velika zakladnica izdelkov, ki bi jih drugače lahko spregledala.

Amazon Outlet je primerljiv z dnevno vročo ponudbo, ki je velikokrat rezervirana le za člane Amazon Prime. Zato smo v prejšnji točki izpostavili prednost članstva, ki avtomatično vpliva na vidnost določenih vročih ponudb. Ponudba Amazon Outleta se sproti posodablja in tako predstavlja najboljše mesto za začetek nakupovanja.

Skrivni nasvet za Amazon Outlet:

Lepotne izdelke in kozmetične izdelke največjih blagovnih znamk (Dove, Burt’s Bees, Covergirl, Bare Minerals, L’Oreal Paris, Olay, Revlon) kupuj obvezno preko povezave Outlet, saj te bodo določene cene popolnoma sezule. To so potrdile tudi slovenske lepotne in modne blogerke, ki prisegajo na Amazon!

3. Amazon Warehouse, Amazonovo skladišče: ko ceneje enostavno ne gre

Amazon Warehouse – poznajo le najbolj pretkani spletni nakupovalci. Najverjetneje poznaš kotiček v fizičnih trgovinah, kjer te čaka odprodaja eksponatov ali odprodaja izdelkov s poškodovano embalažo.

Tudi Amazon ima takšno virtualno skladišče, ki se imenuje Amazon Warehouse. Tu se znajdejo izdelki, ki so jih kupci vrnili, imajo poškodovano embalažo ali pa so že bili uporabljeni ali prenovljeni.

Za te izdelke so značilne nizke cene z visokimi popusti. Navedeni po kakovosti – zelo dobri, sprejemljivi ali kot novi – Amazon pa za njih zagotavlja dobre pogoje vračila in preizkušanja, zato je nakup varen. Kupci tako vedo kaj kupujejo in imajo pravico do menjave.

Poleg tega pa ti Amazon za te izdelke nudi tudi garancijo in možnost vračila izdelka. Zato je tu nakup popolnoma varen.

Skrivni nasvet za Amazon Warehouse:

Tudi če nimaš članstva Amazon Prime, lahko v razdelku Warehouse kupuješ z vsemi pravicami in ugodnostmi članstva Prime, vključno z velikokrat brezplačno poštnino in možnostjo vračila blaga.

4. Ponavljajoče se dostave: top trik premetenih kupcev, s katerim prihrani tudi 15 odstotkov ali več!

Ponavljajoče dostave, oziroma dobave – naprimer WC paprija ti prinesejo dodatne popuste do 15 odstokov!
Si že kdaj izračunala, koliko toaletnega papirja porabiš mesečno? Za izdelke, ki jih vedno znova kupuješ po nekem urniku, lahko nastaviš avtomatične ponavljajoče se dostave.

Na primer, če vsake tri mesece kupiš za podjetje 5 paketov pisarniškega papirja, si nastavi ponavljajoče se naročilo in pri Amazonu ti avtomatično dostavijo izdelek.

Seveda te sistem pozove k potrditvi dostave, ki jo lahko kadarkoli prekličeš ali pa prestaviš na kasnejši termin. Pri vsem tem pa je najpomembneje, da ti nastavitev ponavljajočih se dostav prinaša dodaten popust in s tem najnižjo možno ceno na trgu.

Skrivni nasvet:

Če ste podjetje, se v Amazon obvezno prijavite s poslovnim računom Amazon Business, ki ga pridobite in ustvarite prek te povezave. Ponavljajoče se dobave bodo še enostavnejše, saj boste lahko ustvarili skupinsko nabavo s sodelavci. Kot slovenski zavezanci za DDV, pa na nemškem Amazonu kupujete brez DDV-ja, torej neto vrednost izdelkov.

5. Amazon Business: slovenska podjetja – zavezanci za DDV – kupujejo na amazon.de brez DDV-ja

Mlada slovenska startup podjetja prav vse svoje potrebe po pisarniškem materialu in osnovnih sredstvih zadovoljujejo z nakupi na Amazon.de.
Ogromno število slovenskih podjetij svoje nabave že opravlja preko poslovnih računov na amazon.de.

Amazon Business podjetju zagotavlja izjemne količinske popuste, skupinsko nakupovanje (nakupujejo lahko vsi sodelavci z dostopom), odlog plačila za 30 dni, možnosti hitrih kreditov, plačil s plačilnim nalogom SEPA, po predračunu, s PayPalom ali s kreditno kartico.

Poslovni uporabniki pa so tudi upravičeni do posebnih cen, ki so namenjene le njim, ter do posebnega programa Business Prime, kjer so na voljo velikokrat brezplačne poštnine in kopica drugih možnosti.

Slovenska podjetja, ki so zavezanci za DDV, pa lahko v okviru amazon.de (pravilna izbira za slovenske nakupe), nakupujejo brez obračunanega DDV-ja in tako razbremenijo finančni tok podjetja.

6. Nakupovanje daril je res preprosto! Tudi za tiste, ki so brez idej za darila!

Amazon darila – umetna inteligenca in nakupovalne navade drugih uporabnikov ti bodo razkrile zares popularna darila za tvoje najbližje!
Priznajmo si! Nakupovanje daril je lahko prava nočna mora. Zato so pri Amazonu temu namenili celotni oddelek, ki s pomočjo analitike in različnih parametrov pomaga izbrati najbolj primerno darilo.

Amazon to omogoča tudi v specializiranih oddelkih, kot sta na primer obdarovanje dojenčkov in seveda oddelek za mladoporočence. Amazon ponudi splošne predloge za darila (odrasli, otroci, malčki in dojenčki), nato pa izbiro zoži z dodatnimi filtri.

Uporabniki lahko ustvarijo tudi seznam želja, ki ga lahko delijo z drugimi in tako na primer usmerijo k pravilnim nakupom daril. To še posebej velja za mladoporočence, pri katerih je res naporno komunicirati nakupne sezname.

7. Amazonovi kuponi in popusti

Največji popusti so na Amazon v okviru posebnega nakupovalnega dne – Prime Day. Vendar obstaja zelo skrit del spletnega mesta, kjer boš vedno znova odkrila neverjetne popuste. 
Hmm… kuponi, popusti. Sliši se znano, a to obvladajo le pravi mojstri Amazona. Na precej skriti sekciji spletnega mesta, na tej povezavi, boš našla množico kuponov za najrazličnejše izdelke.

Pri nekaterih izdelkih lahko prihraniš tudi do 20 odstotkov. Sistem je izjemno enostaven, saj izbereš kategorijo kupona (lepota, računalniki, pijače, itd.) in pridobiš ugodnost.

Predloga po Janu Macarolu

Preberi še: Si posadila cel kup rastlin? Izvoli preprost TRIK, da bodo cvetele (in odvračale vse škodljivce)

Priporočamo tudi: TO se ni zgodilo še NIKOLI! V polovici vseh APRILSKIH Cosmopolitanov se skriva bon v vrednosti 100 evrov!