Recept za tvoje lastne pustne krofe!

Za približno 20 pustnih krofov potrebuješ: 270 ml mleka, 40 g kvasa, 75 g sladkorja, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, 1 žlico ruma, 50 g masla, 500 g moke, 3 jajca srednje velikosti, 1,5 l olja za cvrtje, 250 g marelične marmelade in sladkor v prahu za posip.

7. 2. 2013

V toplem mleku raztopi kvas, sladkor, vaniljev sladkor in maslo ter primešaj rum.

Moko presej v skledo, dodaj mlečno mešanico in jajca ter vse skupaj zgneti v gladko in voljno testo. Testo postavi na toplo za približno 30 minut, da vzhaja.

Iz testa oblikuj približno 25 majhnih kroglic in jih splošči, tako da dobi kroge, debele približno 1 cm in premera 5 cm. Krofe pusti vzhajati še 10 minut. Medtem olje nalij v primerno posodo ali fritezo in ga segrej na 175 stopinj.

Vzhajane krofe obrnjene polagaj v olje in jih z vsake strani peci po približno 3 minute, da postanejo rjavi. Krofe odcedi na papirnati brisači. Marmelado nekoliko segrej, da postane tekoča, in jo s slaščičarsko brizgalko nabrizgaj v še tople krofe. Ohlajene krofe posuj s sladkorjem v prahu.

Čas priprave: približno 2 uri.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri