Prihrani denar: 10 stvari, ki jih kupi ZDAJ (na razprodajah po praznikih)

Razprodaje so tisti čas, ko lahko končno prihraniš nekaj denarja. Poleg znižanih cen oblačil, pa lahko veliko prihraniš tudi pri nakupu v drugih trgovinah. Poglej, kako!

Prihrani denar: 10 stvari, ki jih kupi ZDAJ (na razprodajah po praznikih) (foto: Profimedia) Profimedia
5. 1. 2017

Čas po novoletnih praznikih navadno zaznamujejo razprodaje (čeprav so tiste 'klasične' sezonske ukinili). Poleg razprodaj oblačil in obutve med drugim potekajo znižanja tudi v drugih trgovinah.

Po predlogu Carrie, avtorice strani Coupon Closet, smo zate pripravili seznam stvari, ki jih kupi na razprodajah po praznikih:

1. Sladkarije

Razni božički, kroglice in ostale praznično zapakirane dobrote, pa tudi tiste sladkarije, ki jih je možno dobiti skozi vse leto, so po praznikih vedno znižane.

Naredi si zalogo, saj jih boš zagotovo potrebovala za v letu 2017 prihajajoče rojstne dneve, obiske – če ne drugače, jih boš pa "porabila" za valentinovo! ;)

Ideja: za božič je veliko pakiranj in papirčkov na bombonih/čokoladicah obarvanih rdeče. Uporabi jih za valentinovo. :)

2. Zavijalni papir

Te stvari vedno pridejo prav – ob praznikih, za rojstni dan, obletnico in podobno. Vsi zavijalni papirji niso nujno porisani z božičnimi vzorci, zato izbiraj takšne, ki jih boš lahko uporabila čez celo leto.

Zakaj bi plačevala polno ceno za nekaj, ki se bo pri odpiranju daril tako ali tako v nekaj sekundah spremenilo v koščke papirja?

Ideja: s koščki raztrganega papirja polepi škatlo (za čevlje) in dobila boš lepo darilno embalažo.

3. Božične/novoletne lučke

Roko na srce, kdo je pripravljen za novoletne lučke odšteti po 30, 40, 50 evrov – da bi lahko v njih užival dobra dva tedna? Tudi te so namreč po praznikih znižane, zato ne razmišljaj preveč, saj si boš hvaležna, ko ti naslednje leto ne bo treba odšteti celega premoženja za nekaj metrov lučk.

Ideja: čeprav ni božič, lahko lučke lepo zgledajo tudi čez leto. Namesti si jih nad posteljo ali pa z njimi ustvari romantično vzdušje v dnevni sobi.

4. Hrana in pripomočki za peko

Ogromna količina praznične hrane in pripomočkov za božično pecivo ali kekse vsako leto "straši" s polic še skoraj cel januar. Koga ne bi prepričal znižan pršut? ;)

Pripomočki za peko pa imajo navadno rok trajanja še več mesecev. Naredi si zalogo, da ti ne bo treba za vsako torto ali nedeljsko pecivo iti v trgovino in vse potrebščine kupiti po redni ceni!

5. Manjše igrače

Tudi igrače so velikokrat znižane, še posebej kakšne plišaste živali ali zimsko oblečena Barbie. Vsi vemo, da so nekatere igrače pregrešno drage, zato ni slaba ideja, da kupiš tiste, ki jih lahko podariš skozi vso leto, ali pa pač počakaš do naslednjega božiča.

Igrače ti lahko pridejo prav tudi kot last-minute darilo, ali pa jih preprosto podariš kakšni dobrodelni organizaciji.

6. Posode za peko, pekači in keksi

Med prazniki so trgovine dobro založene s takšnimi stvarmi. Pekači in podobno bodo po praznikih zagotovo kje znižani – še posebej, če imajo praznični motiv (modelčki, na primer).

Najdeš lahko tudi škatle božičnih zvezdic in ostalih prazničnih keksov, ki bodo po praznikih še vedno prav prišli pri kakšnem nenapovedanem obisku.

Ideja: med modelčki se zagotovo najdejo tudi srčki, ki jih lahko uporabiš za valentinove kekse.

7. Darilni seti

Čeprav je darilni set praznično oblikovan ali okrašen, se navadno noter nahajajo šamponi, parfumi in deodoranti v navadnih embalažah. Marsikatera trgovina se bo trudila te sete prodati za vsako ceno, zato kar izkoristi priložnost!

Ideja: iz škatel vzami vsebino in naredi svoje sete, ki jih lahko podariš skozi vso leto. :)

8. Plastične posodice

Posode za shranjevanje (t.i. tupperware posodice) ali škatle za kekse so prav tako velikokrat znižane.

Res je, da imajo slednje verjetno kakšen božični motiv, vendar pa so vseeno lahko uporabne za shranjevanje keksov. Poleg tega pa imamo te škatle navadno v omarah in se tako ali tako ne vidijo. ;)

9. Lepilni trak in pripomočki za pakiranje

Te stvari potrebujemo vso leto in zakaj jih ne bi kupili po znižani ceni?

10. Novoletni okraski

Božične krogle in obeski, trakovi, bleščice, novoletne voščilnice, pentlje in ostali novoletni okraski so po praznikih vedno znižani. Če si imela nagledane kakšne okraske, ki si jih nisi mogla privoščiti, si jih zdaj zagotovo lahko! ;)

Poleg tega, da jih boš dobila po znižani ceni, ti naslednje leto ne bo treba skrbeti in zadnji čas iskati popolnih okraskov.

Napisala: Nika Švajncer

Preberi še: Nič več razprodaj v Sloveniji - kaj pa zdaj? Super ideje, kje boš sedaj lahko nakupovala (TOP 10 spletnih strani, ki non stop ponujajo popuste)

Priporočamo tudi: To je pomembna na stvar, ki jo MORAŠ vedeti, če se briješ tam spodaj!

Khloé Kardashian se je odrekla temu živilu in v 2 tednih shujšala 5 kg!