Preverile smo 'dieto s prdenjem' in TO je vse, kar smo ugotovile!

Po spletu smo naleteli na članke, ki so zatrjevali, da z vsakim prdcem izgubiš 318 joulov (76 k/kalorij).

Preverile smo 'dieto s prdenjem' in TO je vse, kar smo ugotovile! (foto: Profimedia) Profimedia
20. 3. 2018

No? Ali s prdenjem res lahko 'pokurimo' 318 joulov (76 k/kalorij)?

V resnici bi morali prdeti kar precej časa (in v zelo dolgih intervalih), da bi pokurili vsaj delček obljubljenih joulov (kalorij), na kar namiguje že sama 'zdrava pamet'. Toliko energije bi navadno namreč pokurili ob 15 minutnem sprehodu, in ne ob ... no, sproščanju.

Edini način, da bi s prdenjem lahko porabili kaj energije je, da bi ob tem na kakršen koli način uporabljali svoje mišice, a kaj, ko bi se v tem kontekstu takšen poskus verjetno moral končati na školjki ...

Koliko energije v resnici porabimo s prdenjem sicer nismo uspele izvedeti, a številka zagotovo ni niti blizu 318 joulov (76 k/kalorij). Kot pravijo strokovnjaki, naj bi na dan prdnili vsaj dvajsetkrat, kar pomeni, da bi na dan izgubili vsaj 5610,31 joulov (ali 1,340 k/kalorij), in to samo s prdenjem.

Od kod torej sploh ta ideja?

Leta 2015 je Google ob vprašanju 'Koliko kalorij porabimo s prdenjem?' namreč ponudil odgovor o 318-ih joulov (76-ih kalorijah), podatek pa se je kot strela razširil po številnih spletnih portalih. Na družabnem omrežju ga je pred kratkim na svetlo potegnila stran F A C T S, ki je hitro postala tarča tistih, ki so lažnivo napoved želeli postaviti pod drobnogled.

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Vir: Womanshealthmag.com

Preberi še: Preveri, kaj oblika tvoje ZADNJICE pove o tvojem zdravju!

Priporočamo tudi: Kate Middleton je s svojimi prsti sprožila preplah na otoku!