Preveri, kaj tvoja najljubša barva pove o tvojem značaju

Si vedela, da strokovnjaki s področja psihologije raziskujejo tudi, kaj izbira najljubše barve pove o tebi kot o človeku?

Preveri, kaj tvoja najljubša barva pove o tvojem značaju (foto: Getty Images) Getty Images
29. 8. 2018

Čeprav področje barv v povezavi z osebnostjo človeka še ni dodobra raziskano, se kljub vsemu že opredeljujejo določene značilnosti. Deset glavnih barv, ki jih omenjajo so: rdeča, oranžna, roza, vijolična, rumena, rjava, modra, zelena ter črna in bela.

Seveda vse opisane značilnosti zate morda ne veljajo, zagotovo pa najdeš tiste, ki pri tebi dominirajo. V kolikor imaš več najljubših barv, se lahko osebnostne značilnosti med seboj prepletajo.

1. Zelena

Zelena barva predstavlja ravnotežje, upanje in mir. Ljudje, ki imajo najraje zelene odtenke so po navadi nežni, iskreni in skromni. Prav tako imajo gorečo željo po tem da ljubijo in da so ljubljeni.

2. Modra

Modre odtenke se njavečkrat povezuje z občutki umirjenosti in mehkobe. Če je tvoja naljubša barva modra, potem si najverjetneje ustvarjalna, sočutna, zvesta in iščeš notranji mir.

3. Rumena

Tako kot tvoja najljubša barva si tudi ti vesela, optimistična, topla oseba s smislom za humor in zelo bujno domišljijo.

4. Oranžna

Oranžna barva ljudi označuje kot brezskrbne in družabne. Ker tako radi navezujejo stike z drugimi, pa največkrat tudi najbolj intenzivno izkusijo občutke samote.

5. Rdeča

Ljubitelji rdeče barve cenijo moč, zdravje in strast. Po navadi izžarevajo močno energijo, ki jo drugi zlahka začutijo. Imajo tudi močno željo izkusiti čimveč in živeti polno življenje.

6. Rjava

Si ljubiteljica rjave barve? To pomeni, da si po naravi preprosta in zelo ceniš varnost in stabilnost. Prijatelji te vidijo kot dobro in zvesto prijateljico.

7. Roza

Ljudje, ki imajo najraje roza barvo so topli in odprti ter po navadi potrebe drugih postavijo pred svoje. So tudi romantični in nežni.

8. Vijolična

Vsi, ki imajo radi vijolične odtenke, cenijo mir in harmonijo. Po navadi so pravi humoristi, ki zase postavljajo zelo ambiciozne cilje.

9. Črna

Ljubitelji črne barve naj bi bili misteriozni in zbrani. Prav tako naj bi zelo cenili moč in nadzor, zaradi česar so zelo samostojni. Drugih jih vidijo kot odgovorne in zanesljive.

10. Bela

Če je bela tvoja najljubša barva, imaš najverjetneje pozitivno, optimistično osebnost, ki obožuje preprosto življenje. Po navadi si organizirana in odločitve raje sklepaš na podlagi dejstev in ne čustev. To pa pomeni tudi, da si včasih perfekcionistka in si lahko do sebe zelo kritična.

Vir: Yourtango.com

Foto: Getty images

Preberi še: Zakaj nosimo poročni prstan na prstancu? (čudovita razlaga)

Priporočamo tudi: HOROSKOP: TO je znamenje, s katerim bo tvoje razmerje najbolj strastno