Prazniki na budžetu? S TEMI nasveti se boš nakupovanja daril lotila bolj premišljeno!

Si že v nizkem štartu za nakupovanje prazničnih daril? Če želiš prihraniti nekaj denarja, beri dalje ...

Prazniki na budžetu? S TEMI nasveti se boš nakupovanja daril lotila bolj premišljeno! (foto: Profimedia) Profimedia
1. 12. 2019

Praznični december je v prvi vrsti čas druženja, prepletanja starih in novih poznanstev, čas za družino in prijatelje ter čas zase. December pa je tudi mesec obdarovanja, kar pa med vrsticami pomeni tudi čas velikega zapravljanja. 

*pobrska po nogavici za še zadnje cekinčke*

Za tiste, ki ne želimo zapraviti preveč (beri: prekoračiti stanja na kartici), je december lahko velika skušnjava. Kako se torej lotiti božičnega nakupovanja brez stresa in prazne denarnice, hkrati pa vseeno podariti čudovita darila?

1. NAREDI SEZNAM OBDAROVANCEV

Na list papirja zapiši vse osebe, ki jim boš letos podarila praznično darilo in zraven zapiši znesek, ki si ga pripravljena odšteti. Tako boš imela pregled nad denarjem, ki ti je na razpolago, hkrati pa boš točno vedela, koliko še lahko zapraviš. In ne pozabi vzeti seznama s seboj po nakupih! 

Fun Love GIF by Kool Aid

2. LAST-MINUTE NAKUPOVANJE ODPADE

Naj bo ena izmed novoletnih zaobljub to, da naslednje leto ne boš delala stvari last-minute. Mi se ti pridružimo že danes! Najboljši način za prekoračitev stanja na kartici je namreč nakupovanje zadnji trenutek. Trgovci bi radi zaslužili še več in te lahko prelisičijo z višjo ceno izdelka, zate pa bo nakupovanje zadnji hip še bolj stresno. 

Te morda zanima tudi: Tole je TOP božično darilo za vse punce, ki OBOŽUJEJO gin (tudi najbolj zahtevne)

3. REZERVA

V prazničnem času se običajno srečamo tudi s kakšno osebo, ki je sicer nimamo priložnosti videti čez leto - morda si se dogovorila s sošolko iz osnovne šole, ki je nisi videla že nekaj let, ali pa na obisk prihaja teta, ki sicer živi v tujini. Za takšne (in podobne) primere, je dobro imeti rezervno darilo. Tako, ki je univerzalno in uporabno za kogarkoli. Shrani si račun, da ga lahko kasneje vrneš, če rezerve ne boš potrebovala. No, ali pa darilo podari sebi. 😉

4. SPLETNO NAKUPOVANJE

Nakupovanje preko spleta je veliko bolj udobno - pa ne zgolj zato, ker to lahko počneš s svojega kavča, ampak se tako izogneš tudi veliki gneči, prerekanju za zadnji kos določenega izdelka in nepreglednosti nad konkurenčnimi cenami. Za enak produkt imajo spletne trgovine različne cene, zato se prepričaj, da ga dobiš najbolj ugodno. Preveri še njihova socialna omrežja za dodatne kode s popustom in brezplačno poštnino.

Zate imamo 6 prazničnih izdelkov, ki bodo v tvojem domu pričarali božično vzdušje (v trenutku)

blackish christmas GIF by HULU

5. V TRGOVINI UPORABLJAJ LE GOTOVINO

Pograbi seznam z obdarovanci in gotovino, namenjeno za darila, kartico pa pozabi doma. Plačevanje s kartico je namreč past - brez pregleda nad financami boš hitro presegla limit. Še posebej, če brezglavo mahaš z brezstično kartico. *sploh ne govorimo iz izkušenj*

6. NAREDI SAMA

Najlepša darila so gotovo tista, ki jih naredimo sami in so iz srca. Če si spretna, naj bo to pleten šal, če se rada vrtiš v kuhinji, speči piškote in če imaš kreativno žilico, slik na steni nikoli ni dovolj. Verjemi, da se bo vsakdo bolj razveselil tvojega izdelka, kot pa predpripravljenega seta kozmetike. In budžet namenjen darilom bo lahko veliiiko manjši!

Pripravila: N.M.

Fotografije: GIPHY, Profimedia

Preberi še: Je to OBLEKA, ki jo boš letos oblekla na SLUŽBENO zabavo? Ker mi jo bomo! (In najdeš jo v Zari!)
Priporočamo tudi: 5 ženstvenih spetih PRIČESK, ki si jih lahko narediš tudi sama (popolno za december)