Poletje 2015: 8 novih romanov iz serije žepnih knjig

24. 7. 2015
2 / 8
promocijsko gradivo

Za Alice Bassi, ki je že pošteno zakoračila v trideseta, je samska (ne po svoji izbiri) in je v karierno precej neobetavni službi, je novica o poroki njenega še nepozabljenega bivšega kot pregovorni milostni strel. In kot da to ne bi bilo dovolj, na malo televizijsko postajo, na kateri dela, pride Davide Nardi. Z magnetno privlačnostjo in nedoumljivim nasmeškom bi znal postati Alicein prepovedani sen … Škoda le, da so ga najeli kot strokovnjaka za odpuščanje delavcev.
Alice prav nič ne gre od rok. Potem pa spozna Tia, igralca, ki je prepričan, da pozna recept za uspeh: astrologijo. Ne tisto, ki jo prodajajo v časopisih, temveč resnično interpretacijo zvezd, ki obstajajo prav zato, da nas opozarjajo na najugodnejše dneve v poslovnem življenju ali kot pomoč pri iskanju sorodne duše. Čeprav je do astrologije nezaupljiva, Alice sklene poskusiti in začne hoditi na zmenke z moškimi, ki se ujemajo z njenim zodiakalnim znamenjem.
Začuda pa je astralna ujemanja ne ovirajo pri nadaljnjem nizanju napačnih srečanj, mučnih fiaskov in presenečenj, kakršnim bi se zlahka odrekla. Usodna privlačnost, ki jo čudi do Davideja, pa se zgolj veča. A njega Alice ne upa vprašati, kaj je po horoskopu. Ker se boji, da bi bila nad odgovorom razočarana ali, še huje, da bi si zaradi njega delala utvare. In ker navsezadnje upa, da ljubezen ne potrebuje zvezd, da bi našla pot do srca.
Za tiste, ki zaupajo zvezdam, pa tudi za tiste, ki ne verjamejo vanje, a si ne morejo kaj, da se ne bi kdaj pa kdaj zazrli v zvezdno nebo!