Pogosto sanjaš svojo MAMO? To v resnici pomeni, da ...

Če se ti v sanje pogosto prikrade tvoja mama, potem moraš tole nujno prebrati!

Pogosto sanjaš svojo MAMO? To v resnici pomeni, da ... (foto: Profimedia) Profimedia
16. 9. 2019

Nič presenetljivega ni, da so lahko sanje včasih precej čudne. Te so pravzaprav dokaz, da je naša podzavest ves čas v pogonu, tudi takrat, ko se tega ne zavedamo. Še posebej čudno pa zna biti, ko sanjaš o ljudeh, ki jih imaš rada.

Ena izmed teh oseb je mama, ki se pogosto prikrade v sanje tudi naši novinarki, zaradi česar se je lotila iskanja odgovora, kaj to v resnici pomeni.

Odgovor je našla na spletnem portalu Elite Daily, kjer so zapisali, da lahko sanje o mami sporočajo bodisi nekaj o njej sami ali pa o katerem drugem odnosu oziroma razmerju v tvojem življenju.

Materinski lik lahko predstavlja pozitivne lastnosti, ki bi jih morala ponotranjiti ali negovati znotraj sebe ali pa morda negativne vidike tvoje osebnosti, ki jih želiš podzavestno sprostiti, se jih znebiti.

Sanje si lahko razložiš na tisoč in en način.

Pogosto so polne simbolov, ki ti lahko včasih pomagajo razrešiti kakšno težavo v življenju, a vsekakor ne na najbolj enostaven in neposreden način.

Kot je za zgoraj omenjeni portal povedala psihoterapevtka dr. Fran Walfish, sanje navadno nimajo ravne linije. Torej, že res, da sanjaš o svoji mami, a vendar ni nujno, da je pomen sanj kakorkoli povezan z njo.

"Simbolično lahko predstavlja to, da se morda nahajaš v nekem konfliktnem odnosu," pravi dr. Walfisheva.

Dodaja, da so sanje navadno neposreden rezultat misli v tvoji podzavesti, zato te bodo prisilile, da postaneš bolj pozorna na njih. Sanje so lahko zelo zgovorne kar se tiče drugih okoliščin v tvojem življenju, ki lahko nate vplivajo na globji ravni.

Če sanjaš o tem, da se z mamo prepiraš ali da te ona ignorira ali pa celo, da umira, lahko vse to simbolizira nek obstoječ odnos v tvojem življenju.

"Kar moraš narediti, je da se vprašaš 'Kakšna je narava odnosa, ki ga imam s svojo mamo?' Je, na primer, konflikten? Je prekomerno zaščitniški? Je topel in prijeten? Sta oddaljeni in nepovezani? Želi tvoja mama vedno imeti nadzor? Nato razmisli o odnosih, v katerih se trenutno nahajaš, in se vprašaj, kje vidiš podobnost," pravi dr. Walfisheva.

Kar pomeni, da globji pomen sanj morda nima nič v povezavi s tvojo mamo. Na primer, lahko gre za odnos s tvojim šefom ali partnerjem, ki te spravlja ob živce.

Kaj pa, če sanjaš o svoji mami po tem, ko ta umre?

Kot pravi dr. Walfisheva, lahko to prav tako pomeni mnogo stvari, od hrepenenja po prisotnosti tvoje mame v njeni fizični obliki do tega, da še nisi prebolela njene smrti.

"Morda to pomeni, da jo pogrešaš; lahko pomeni, da se s tem še nisi sprijaznila. Lahko pomeni, da se ob njej počutiš [oziroma si se počutila, op. a.] najbolj varno. Prav tako pa lahko pomeni, da se skušaš posloviti in najti mir."

Sanje se navadno ne nanašajo na osebe, o katerih sanjaš, ampak na to, kako se vsak akter počuti kot reprezentacija ali projekcija tebe.

Kar pomeni, da če sanjaš o svoji mami, je to, kar ona čuti v sanjah, v resnici odraz tega, kako sama čutiš.

Naj ti ne bo nerodno preučiti svojih sanj, saj ti lahko konec koncev pomagajo bolj jasno razumeti samo sebe. "Preveč ljudi se boji svojih sanj in se izogiba pogledu vanje. V resnici pa so lahko sanje okno v našo podzavest in nam pomagajo razrešiti konflikt, ki se ga morda sploh ne zavedamo."

Katera oseba pa se tebi najpogosteje prikrade v sanje? Prav tako tvoja mama ali nekdo drug?

Pripravila: N. Š.

Gif: Giphy.com

Preberi še: S temi PETIMI koraki boš ponovno našla notranji mir ali pa "Moja žena v hiši ne potrebuje pomoči. Potrebuje partnerja." (govor MOŠKEGA, ki bi ga morali prebrati vsi)

Priporočamo tudi: "Po ločitvi nisem več verjela v novo ljubezen in težko je bilo spet zaupati kakšnemu moškemu." (iskrena izpoved naše športnice)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri