Poglej, kaj se zgodi, če ob posteljo postaviš narezano limono!

Pozitivni učinki rumenega sadeža so neverjetni. Ta čudežna surovina igra pomembno vlogo pri izboljšanju tvojega življenja, videza in zdravja.

Poglej, kaj se zgodi, če ob posteljo postaviš narezano limono! (foto: Profimedia) Profimedia
11. 12. 2021

Najdragocenejše rumeno darilo narave zagotovo ni zlato, pač pa limona. O tem so govorili že stari Egipčani. Spodaj nujno preveri njene pozitivne učinke in poglej, kaj se zgodi, če ob posteljo postaviš narezano limono!

1. Vonj limone

Povezujemo ga s »čistim« in »svežim«. Izboljšuje razpoloženje in se pogosto uporablja pri zdravljenju depresije in anksioznosti.

2. Limonin sok

Sok limone je naravni čistilec lasišča, veliko ljudi pa ga uporablja tudi v zdravljenju nekaterih kožnih bolezni. Lahko pomaga pri sušenju aken. Če prerežete limono na pol in podrgnete po koži na stopalih, kolenih in komolcih, pa se lahko poslovite od trde kože. Limonin sok lahko prav tako uporabite za beljenje nohtov in zob, osveževanje daha in umiritev razbolelih nog.

3. Pij limonado vsak dan!

Sok limone je prav tako dober za zdravljenje zdravstvenih stanj, kot so artritis, prebavne motnje in revmatizem. Pitje limonade dnevno bo osvobodilo tvoje telo toksinov in preprečilo tvorjenje ledvičnih kamnov. Limono lahko uporabimo tudi pri zdravljenju bolezni, ko so kolera in malarija, saj sok limone pomaga pri čiščenju krvi.

4. Uporabna v pomlajevalnih procesih

Vsi vemo, da so limone bogate z vitaminom C. Pa si vedela, da vsebuje tudi številne druge vitamine in minerale? Ti vključujejo vitamin A, vitamin E, baker, krom, kalij, železo in magnezij. Tako kot večina drugih vrst sadja, vsebujejo tudi limone veliko antioksidantov, ki dokazano pomagajo v boju proti staranju.

5. Če limono nekajkrat prerežeš in jo postaviš zraven postelje, ko se odpravljaš spat, …

… bo tvoja spalnica prijetno dišala.

… se boš zjutraj zbudila spočita, sveža in polna energije. Eterično olje limone deluje na naše telo bolje kot vsaka energijska pijača.

… boš lažje dihala. Če trpiš za astmo, nenehnimi prehladi (te povsem razumemo, ta čas je več kot prikladen za obračunavanje s prehladi) ali alergijami, se boš z limono ob postelji, zbudila s čisto glavo in grlom.

Tako, čas je, da povzdigneš nivo življenjske energije na višjo raven. Pojdi, zgrabi vrečko limon in jih uporabi že danes. "Limoniziraj" se!

Priporočamo tudi članek: Ingverjev zvarek: Čudežni napoj, ki ti bo pomagal ublažiti kronična vnetja, (menstrualne) bolečine in migrene

Preberi še: "Ta sadež je zlat, imate vsaj enega v hladilniku? Kaj še čakate?! Limonizirajte se!"