Pijemo ga vsak dan, a do zdaj nismo vedeli, da lahko povzroči raka dojk

Uf, tale ugotovitev nas je pa kar malce šokirala!

Pijemo ga vsak dan, a do zdaj nismo vedeli, da lahko povzroči raka dojk (foto: Profimedia) Profimedia
17. 10. 2017

Nedavna raziskava, ki jo je izvedla skupina norveških znanstvenikov in o kateri piše spletna stran beautyandhealthtinfo.com je pokazala, da imajo tisti, ki popijejo tri skodelice mleka na dan, trikrat večje tveganje za nastanek raka dojke v primerjavi s tistimi, ki popijejo le eno ali pol skodelice mleka na dan.

Vsi smo že slišali, kako se je stopnja rakavih obolenj v zadnjih nekaj letih povečala in strokovnjaki menijo, da lahko tudi mleko povečuje tveganje.

Najnovejši podatki kažejo, da je največ obolelih za rakom dojke na Finskem, Švedskem, v Veliki Britaniji, Kanadi in v Ameriki. In vse te države so vodilne na področju proizvodnje in porabe mleka na svetu. Znanost ugotavlja tudi, da je odstotek obolelih za rakom nižji v državah, kjer poraba mleka dosega nižjo raven.

Mleko

Moramo se zavedati, da mleko vsebuje hormone in druge spojine, ki so lahko rakotvorne. Omeniti velja 'sintetični' vitamin D, ki se dodaja mleku in drugim mlečnim izdelkom. Zdravstveni strokovnjaki ugotavljajo, da ljudje, oboleli za rakom dojke, konsumirajo dvakrat več 'sintetičnega' vitamina D v primerjavi z ostalimi.

Vsekakor pa je treba vedeti, da obstaja še vrsta drugih dejavnikov, ki lahko prispevajo k razvoju raka na dojki.

To so lahko: slaba prehrana, premajhna količina zaužitja zelenjave in rib, pretiran vnos predelanih sladkorjev, testa, ogljikovih hidratov itd. Napačna izbira nedrčka ravno tako znatno poveča tveganje za nastanek bolezni raka dojke.

Si vedela?

Rožnati oktober je svetovni mesec boja proti raku dojk. Zaradi raka dojk vsako leto v Sloveniji umre približno 400 žensk. Po napovedih naj bi v prihodnosti zbolela vsaka osma ženska.

NUJNO preberi, kako veš, ali si ogrožena in dovzetna za to bolezen!

Naj ti ta članek da misliti. Delila ga s tistimi, za katere ti je mar. <3

Preberi še: Rožnati oktober: namesto roza pentlje si lahko pripneš srce in Marx ponosno podpira #pinkoctober z luštnimi roza majicami

Priporočamo tudi: Zakaj je preklinjanje dobro in celo zdravilno!