Pet osebnostnih lastnosti, ki nas (ženske) ovirajo na poti do ciljev

Ženske v današnjem svetu točno vemo, kaj si želimo - uspešno kariero, družino, finančno stabilnost, ljubečega partnerja, otroke ... Zakaj potem nekatere stvari tako težko dosežemo?

Pet osebnostnih lastnosti, ki nas (ženske) ovirajo na poti do ciljev (foto: Unsplash.com/@Daria Litvinova) Unsplash.com/@Daria Litvinova
11. 9. 2018

Določene osebnostne lastnosti so razlog, zakaj ženske v življenju ne dosežemo vseh ciljev, ki si jih zastavimo. Strokovnjaki s področja psihologije pravijo, da lahko določijo pet lastnosti, zaradi katerih se nam nekateri cilji izmuznejo skozi prste.

1. Nevednost

Ženske, ki so uspešne, se res dobro poznajo. Zelo dobro.

Poznajo svoje slabosti in svoje močne točke. Ne živijo v preteklosti in se točno zavedajo svojih omejitev, zato vedo, kdaj morajo prositi za pomoč. Take ženske imajo točno začrtane cilje in že vedo, kako jih bodo dosegle. 

Če ne veš, kdo si, kakšna ženska si, boš težko uresničila svoje cilje.

2. Prevelika občutljivost

Nekatere ženske vsako negativno stvar, ki se zgodi na našem planetu, reflektirajo skozi sebe. Vsako stvar si vzamejo k srcu in vse takoj postane osebno. Na življenje gledajo vedno le skozi svoje oči in si tako preprečijo, da bi stopile iz lastnih okvirjev in odšle lovit svojo srečo. 

Vseh stvari ne smeš jemati osebno. Razumeti moraš, da se bodo stvari na svetu dogajala neodvisno od tebe. Pomembno je, da slediš svoji sanjam in ne dovoliš, da bi te dejanja drugih pri tem ovirala.

3. Neprilagodljivost

Ženske, ki v življenju dobijo točno to, kar si želijo, so zelo prilagodljive. Pripravljene so se spoprijeti z vsako nastalo situacijo in jo obrniti v prid sebi. 

Biti moraš pripravljena, da se stvari ne bodo vedno zgodile v smeri, ki si jo ti želiš. Hkrati boš s tem zmogla najti nove rešitve, saj ne boš omejena s prepričanjem, da za vsak problem obstaja le ena rešitev.

4. Resnost

Življenje je lahko izredno težko in ženske, ki se skozi določene situacije lahko prebijejo s humorjem, veliko bolj uspešno rešujejo nastale težave. Pomisli na kakšen dan, ko gre res vse narobe. Lahko se popolnoma razburiš, spiješ tri kozarce vina, vpiješ na moža ali pa lahko dvigneš roke v zrak in se zaveš, kako noro življenje pravzaprav imaš ter dan zaključiš z aktivnostjo, ki ti je zelo pri srcu.

Torej, nasmešek na obraz in AKCIJA!

5. Šibka volja

Ključ do uspeha na kariernem, ljubezenskem ali katerem drugem področju je ODLOČNOST. Odločnost, da uspeš, in odločnost, da ti nič ne bo prekrižalo tvojih načrtov. 

Če si v življenju nečesa želiš, dvigni glavo in v napad. Imaš to. Zmoreš to.

Vir: Yourtango.com

Foto: Unsplash, GIPHY

Preberi še: Je Meghan Markle res že noseča?!

Priporočamo tudi: Demi Lovato prodaja svoj hollywoodski dom - poglej to razkošje!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri