Organiziraj noro dekliščino

Ja, res se dogaja: tvoja najboljša prijateljica se bo poročila, na tebi pa je, da pripraviš najzabavnejšo dekliščino. Povabiti moraš vse njene najbližje prijateljice, pripraviti prigrizke in pijačo ter poskrbeti, da se bodo vsi imeli dobro. Te že zdaj skrbi, kako bo vse skupaj videti? Zajemi sapo in ne skrbi, pri organizaciji ti bo z najboljšimi nasveti pomagal Cosmopolitan.

2. 6. 2013

 Korak 1

Pogovori se z nevesto

Z nevesto se pogovori kar se da iskreno. Vprašaj jo, kakšne so njene želje in pričakovanja, česa si morda ne želi. Če ne bo prepričljiva, jo prosi, naj ti opiše svoj idealen dan v družbi prijateljic, kar ti bo zelo pomagalo pri pripravi dekliščine.

Korak 2

Stopi v stik z njenimi prijateljicami

Najbolje je, da organiziraš sestanek, kjer boste pretehtale vse ideje, nato pa se glede na zmožnosti in želje neveste odločite za najboljši scenarij. Z nevesto bodite nežne, vseeno pa poskrbite za vsaj eno nepričakovano presenečenje.

Korak 3

Rezerviraj datum in kraj

Ko imaš zbrano število udeleženk, čim prej rezerviraj prostor, določi uro in pošlji sporočilo z natančnimi informacijami vsem dekletom. Ker je vse na tebi, še enkrat preveri, ali ste dorekle vse podrobnosti za dan D.

Korak 4

Zabava

Naj se najbolj vroč žur začne!

Kaj pa čisto pravi striptizer?

Čeprav je ideja mikavna, takšni štosi niso za vsakogar (pa tudi poceni ne). Preberi nekaj idej, ki so še boljše in bodo poskrbele za dobro vzdušje na zabavi.

Opcija 1

Pobeg v tople kraje

Če nevesta ni najbolj navdušena nad tradicionalno dekliščino, se odpravite za vikend na morje ali v kakšno evropsko prestolnico. Poglej, kaj ponujajo nizkocenovni ponudniki ter spletne strani s popusti na slovenski ali hrvaški obali, izglasujte najboljšo različico in si privoščite pravi babji vikend odklop.

Opcija 2

Živijo, lepotičke!

Če boste zabavo začele doma, nato pa se odpravljate v mesto, poskrbi, da boste urejene od glave do pet. Organiziraj lepotno delavnico, na kateri se boste naučile vseh trikov o tem, kako si urediti nohte, frizure, make-up in stajling za poroko. Naj bo predigra pred velikim dogodkom, z novo podobo pa boste zažigale tudi v mestu.

Opcija 3

Karte in tekila

Dekliščina je lahko tudi povsem netipična – poišči najboljšo vedeževalko v mestu in preseneti vse povabljene. Opozori, naj bo z nevesto prizanesljiva, vse pa boste z zanimanjem zrle v karte, spile tekilo (ali tri) in se nasmejale prihodnosti. Saj veš, da moraš biti malce previdna in vedeževanje obrniti na šalo, kajne?

Opcija 4

Za nič več samska dekleta

Najemi plesalca ali se z Be­yoncéjinim videom nauči koreografije pesmi All The Single Ladies. Na dekliščini pripravi posebno točko, v kateri boste skupaj z neves­to še zadnjič zaplesale himno samskih deklet. Znorite se do konca!

Opcija 5

Malce predrznosti

Ni prave dekliščine, če neveste vsaj enkrat ne spravite v neroden položaj. Naj se preizkusi v kakšni stvari, ki jo res obvlada, še zadnjič zapelje tipčka v baru, zapoje na karaokah ali zbere čim več denarja za vaše koktajle. Vseeno, kakšna je naloga, pomembno je le, da se tudi ona malce namuči, preden jo oddate.

Samo da smo si na jasnem ...

Je prav, da tudi nevesta prispeva svoj delež pri dekliščini?

Ne. Če organizirate večdnevno različico, lahko prispeva pri plačilu letalske karte, sicer pa se vsi stroški razdelijo med povabljenke. Nevesta se od trenutka, ko se začne dekliščina, ne sme obremenjevati z nobeno stvarjo, ampak se mora sprostiti in uživati do konca.

Je v redu, če preskočim dekliščino?

Odvisno od tega, kako blizu si nevesti. Če gre za prijateljico tvojega fanta in imaš opravičljiv razlog, morda lahko, sicer pa nikakor. Gre za običaj, ki ga ne smeš zamuditi, če si priča in organizatorka dekliščine pa sploh ne. Če imaš finančne dvome, bodi z nevesto odkrita, morda pa lahko skupaj poiščeta način, da se boste imele super, na da bi se spravile v finančne težave.

Dekliščina skupaj s fantovščino, da ali ne?

Skoraj v nobenem primeru ne – fantje se morajo zabavati po svoje, ve pa po svoje. Še zadnjič imate priložnost biti v oporo nevesti, ki se bo lahko v vaši družbi še malce nadihala 'samskega' zraka. Le tako se bo počutila dovolj sproščeno, da se iskreno pogovorite o vseh babjih stvareh.

Pripravila: Manca Čampa