Hudoooo! Italijanski picopek razkril, kako bi morali V RESNICI jesti pico 🍕

Namig: če jo ješ v z vilico ali pa narezano na trikotnike, jo ješ popolnoma narobe! 🤔 

Hudoooo! Italijanski picopek razkril, kako bi morali V RESNICI jesti pico 🍕 (foto: Profimedia) Profimedia
4. 8. 2020

Italijanski kuharski mojstri pravijo, da je to edini pravilni način uživanja najbolj znane italijanske jedi!  

Poznaš koga, ki ne mara pice? Mi tudi ne! A po vsej verjetnosti jo že celo življenje ješ narobe. 

Rojstno mesto pice je Neapelj in tam najbolj oboževano jed na svetu jedo na zeloooo zanimiv način. Zložijo si jo namreč skupaj! Čisto zares. 

Kot  veš sama, v restavracijah pico ješ s priborom ali si jo narežeš na trikotnike in jo vzameš v roko.

Z nobenim od teh načinov ni sicer čisto nič narobe, a Italijani prisegajo na prepogibanje svoje pice.

Zakaj? 🤔

Ker tako najbolje okusijo vse sestavine, ki so na testu, saj se na tak način popolno povežejo med seboj in pica dobi tisti res pravi okus. 

Poglej, kako boš v pici 🍕 uživala od zdaj naprej:

Italijanski mojster priprave pice je tako ob tem povedal:

''Pico morate prepogniti tako, da nastane trikotnik. Da lahko to naredite, mora biti testo za pico mehko, ne predebelo in ne sme biti preveč hrustljavo. To je pravilo, ki velja za uživanje neapeljske pice''.

Njam, kar sline se nam  cedijo! 🤤

Pripravila: N.S.

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: Imaš VEDNO mrzle roke in noge? Strokovnjaki razkrivajo RAZLOG 👇(+REŠITEV)

Priporočamo tudi: Če ti veriga torbice pušča ČRNE sledi na oblačilih, naredi tole 👇🏼

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri