Odlična dekor ideja za knjižno polico

V londonskem oblikovalskem studiu Raw Edges so se knjigi v obdobju elektronskih izdaj posvetili na malo drugačen način. Iz tiskanih izdaj je nastala knjižna polica.

22. 8. 2014

Oblikovalca Yael Mer in Shay Alkalay, iz studia Raw Edges, sta idejo za Booken gradila na podlagi obravnave knjige kot objekta, uporabnega materiala, katerega funkcije je mogoče spreminjati. Nastal je večnamenski kos pohištva, ki ga je mogoče uporabiti kot knjižno polico, odlagalno površino ali pomožno mizo.

Ustvarjalca sta izhajala tudi iz izkušnje, da večinoma po tem, ko določeno knjigo preberemo, tega ne storimo ponovno, temveč jo odložimo na polico. Med čakanjem na naslednjega bralca ta lahko pridobi tudi praktično vrednost, sta razmišljala. Na lahko leseno strukturo sta obesila knjige, ki jih med njihovim branjem lahko nadomestijo kakšne druge. Osnova na tak način ostaja enaka, spreminja pa se lahko površina police ali mize.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri