Zdaj je uradno! Mlajši bratje/sestre so v primerjavi s starejšimi bolj...

Starejši bratje in sestre, žal nam je! Študija je pokazala, da ste vi tisti 'ta dolgočasnejši' v primerjavi z vašimi nadležnimi mlajšimi sorojenci, ki so navadno bolj v središču pozornosti in so glede na zadnje odkritje tudi bolj zabavni.

Zdaj je uradno! Mlajši bratje/sestre so v primerjavi s starejšimi bolj... (foto: Profimedia) Profimedia
29. 9. 2020

Vsakdo, ki ima mlajšega brata ali sestro, ve, da pač mora biti tisti, ki je bolj odgovoren in mlajšemu za vzor. Po drugi strani pa se mlajšim več 'pusti' in dobijo več pozornosti. Ni fer, kajne?

In glede na raziskavo, ki so jo naredili pri YouGov, se mlajši sorojenci pogosto vidijo tudi kot bolj zabavne, medtem ko se starejši vidijo kot uspešnejše ter bolj organizirane in odgovorne.

Raziskava je preučevala starejše in mlajše otroke in odkrila kar nekaj razlik v karakternih lastnostih med tema dvema skupinama.

Izpostavili so, da se največja razlika kaže v občutku odgovornosti – kar 54 % prvorojencev je povedalo, da se čutijo bolj odgovorne od mlajših bratov in sester.

Po drugi strani pa so mlajši sorojenci pogosteje povedali, da so bolj zabavni (46 % v primerjavi s 36 % starejšimi) in bolj sproščeni.

Glede na to, da naj bi bili starejši otroci bolj odgovorni, je (sodeč po raziskavi) večja verjetnost, da bodo tudi uspešnejši.

Raziskava pa je prav tako potrdila, da obstaja večja možnost, da bodo mlajši deležni večje priljubljenosti pri starših. Tko da: žal nam je, prvorojenci ne moremo imeti vsega! ;)

Fotografije: instagram.com/blqgram, arhiv

Preberi še: Horoskop: Katero družabno omrežje je pisano na kožo tvojemu znamenju?

Priporočamo tudi: Ne boš verjela, kaj te lahko dela zelo nesrečno

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri