Novi Cosmopolitan že na prodajnih mestih!

Ta mesec ti moramo povedati marsikaj. Predvsem to, da smo ZA vsako drugačnost, da ni nič narobe, če si poljubila punco in ti je to všeč. Če pa se sprašuješ, ali si vanj zaljubljena ali z njim le obsedena, se ustavi pri članku na strani 76. Modna urednica Maja se že spogleduje s prvimi pomladnimi trendi, urednica zdravja Petra pa je pripravila obsežno prilogo o 'antibejbi' kampanji. Da se razumemo – ta je namenjena tvoji odgovorni uporabi kontracepcije in zaščiti, ki jo mora obvladati vsaka cosmo bejba.

Foto: Petra Cvelbar (foto: revija) revija
30. 1. 2014

Uvodnik odgovorne urednice, Manca Čampa:

Sodobni multitasking

Vedno bolj cenim ljudi, ki stvari opravljajo umirjeno, posvetijo pa se le eni nalogi naenkrat. Takšni znajo po navadi na pamet našteti vsaj sto latinskih imen rož ali imena vseh krajev, ki so jih obiskali, njihove sposobnosti pa bodo kmalu postale težko iskani talent. Zakaj jih cenim? Ker sem sama popolno nasprotje in sploh ne znam funkcionirati, ne da bi opravljala vsaj dve stvari hkrati. Sem izgubljena? Praviloma ne, ker za to skrbijo družabna omrežja, ki mi zapolnijo na videz prazne trenutke med malico, medtem ko oddajam tekste, čakam na pošti ali se pripravljam na sestanek. Kako je to mogoče? Kako sem se sploh znašla v tem? Ker sem že po naravi takšna, da stvari opravljam hitro, misli pa so po žensko sproducirane na obrate, ki jih dosegajo le najbolj prestižni konjički, sprememba niti ni bila tako nagla. In glede na to, da živim v 21. stoletju, kjer me obkroža 90 odstotkov prav tako migajočih osebkov, tudi ne zelo opazna. Sem pa zato opazila negativne dejavnike pri vsakodnevnih stvareh: težko zbrano berem knjigo več kot eno uro, pozabljam, kaj sem počela pred dvema dnevoma, ob tehnologiji, ki me obdaja, pa moje neproduktivne minute komaj ujame peščena ura.

Kaj zdaj?

Zahvaljujoč tehnologiji, smo postali (a)socialni invalidi, ki smo naravnani tako, da navidezno res opravljamo ogromno stvari hkrati, se pa lahko vprašamo, koliko teh stvari naredimo res produktivno. Vzemi za primer običajen dan in seštej vse ure, ki si jih dobesedno zabila v prazno. Zdaj pa pomisli, kaj vse bi lahko v tem času počela ... In ko se znajdeš v začaranem krogu, v katerem postaneš odvisnica od vseh teh 'zabijaških' trenutkov (z izgovorom, da te sproščajo in nahranijo tvoj jaz), ti lahko pomagata le samodisciplina in brca v rit. Res misliš, da ti bo znanje o vseh zvezdnikih, 'špijoniranje' za prijatelji na Facebooku ter sinhrono gledanje v televizijo in računalnik dalo več kot sprehod na svežem zraku in kava s prijateljicami? Ti bo to čez čas še zadoščalo ali se boš izgubila v objemu tehnologije, saj se boš le tako počutila povsem varno? To, da bereš revijo, je že v redu. Poskusi jo prebrati čim bolj zbrano, posveti se daljšemu članku, pri tem pa naj tvoje misli čim manjkrat zaplavajo stran. Multitasking je bil hit pred petimi leti – danes ga raje izvajaj v omejenem času, vse druge stvari pa si raje privošči v umirjenem tempu, s čim manj motečih elementov, tehnologija te bo že počakala.

Manca Čampa

Ne spreglej!

Cosmo druženje

Tokrat se bomo z bralkami družile 24. februarja ob 17. uri v Kavarni Rog. Pssst! Za udeleženke smo pripravile tudi ogromno darilc!

Svojo udeležbo potrdi na cosmopolitan@adriamedia.si.

Cosmo maturantska preobrazba

Vse maturantke, ki si želite preobrazbe, pozor! Izbrali bomo tri punce, jih uredili od glave do peta in predstavili v reviji. Prijaviš se tako, da nam pošlješ svojo fotografijo in opišeš, zakaj si želiš preobrazbe.

Več o natečaju preberi na www.cosmopolitan.si/maturantka, čas za prijavo pa imaš do 10. februarja.

Išče se Cosmo Mister

Začenja se boj za Mistra Slovenije, letos pa bo Cosmopolitan skupaj z vami izbral Cosmo Mistra, ki bo poleg zmagovalca razglašen na končnem dogodku v maju. Spravi se v akcijo in prijavi svojega dragega ali prijatelja.

Več o izboru najdeš na www.misterslovenia.com, lov za cosmo mistrom pa lahko spremljaš na naši spletni strani in FB-ju.