Ne veš, kaj bi počela ta vikend? Maribor te vabi na petkove vinske večere!

Dogajanje v Mariboru se kljub zaključenemu Festivalu lent še vedno nadaljuje. Pred najstarejšo trto na svetu, v Mariboru, se ob kozarcu žlahtne kapljice družimo vse do 27. avgusta. Vsak petek tam potekajo vinski večeri z glasbeno spremljavo!

Ne veš, kaj bi počela ta vikend? Maribor te vabi na petkove vinske večere! (foto: Profimedia) Profimedia
3. 8. 2021 | Promocijsko sporočilo

Drugo največje mesto v Sloveniji še nikoli ni živelo tako, kot živi to poletje! V Mariboru glasbeniki nastopajo na balkonih, otroci uživajo v Mestnem parku, turisti uživajo v mestnem vrvežu, vinski navdušenci pa posedajo pred Hišo Stare trte. 

Ploščad pred najstarejšo trto na svetu že dolgo ni bila tako polna.

Zavod za turizem Maribor vsak petek tam organizira vinske večere pred Hišo Stare trte. Druženja ob glasbeni spremljavi so tematsko obarvana in nedvomno dobro sprejeta med obiskovalci. Pred trto se tako bere poezija, igra saksofon, harfa, okuša najboljše lokalne penine, odpira arhivska vina in meša aktualne vinske koktejle. 

👉V Hiši Stare trte smo se lansko leto družila tudi dekleta iz Cosmo uredništva. Ne spreglej naših idej za 3 TOP stvari, ki jih lahko počneš v Mariboru (ne glede na vreme!)

»Petkovi vinski večeri pred Hišo Stare trte bodo še naprej stičišče štajerskih vinarjev, glasbe in pristnega vzdušja na znamenitem mariborskem Lentu. S prijetnimi poletnimi druženji pred Staro trto bomo na Zavodu za turizem Maribor nadaljevali vse do konca avgusta. Nadvse uspešno obiskani vinski večeri v času Festivala Lent, kjer se je predstavljalo 30 štajerskih vinarjev so pokazali, da je med Mariborčani in obiskovalci mesta zanimanje za tovrstne dogodke resnično veliko,« je povedal direktor Zavoda za turizem Maribor, Jure Struc

Pred Hišo Stare trte se bo zvrstilo še 5 vinskih večerov, vse do 27. avgusta, kjer se bo okušalo unikatna vina vinske kleti Marof, družilo se bo z vinsko kraljico, uživalo v naravnih vinih, okusnih sladicah, harmoniki in petju. Obeta se tudi čisto pravi ženski večer z modernimi vinskimi koktejli, ki bodo popolni za zaključek poletja.

Več o dogajanju na Lentu pa si lahko prebereš TUKAJ.