Če lubenici dodaš TO ZAČIMBO, bo veliiiko bolj SLADKA (ja, tudi tista manj zrela)

Od danes naprej lubenico jemo le še takole!

Če lubenici dodaš TO ZAČIMBO, bo veliiiko bolj SLADKA (ja, tudi tista manj zrela) (foto: Profimedia) Profimedia
26. 8. 2022

"Priznam, bila sem skeptična, ko sem imela prvič v rokah posoljeno rezino lubenice. Takrat je moj prijatelj vztrajal, da jo moram poskusiti, češ da je tako še slajša. Poskusila sem jo in imel je prav, res je boljša slana!" je povedala Nicole Weston, slaščičarka iz Los Angelesa, potem ko se je odločila, da bo pozabila na vse predsodke v svoji glavi in ​​poskusila to kombinacijo.

Sol naredi lubenico slajšo, saj ustvari slano-sladek kontrast in s tem omogoči, da sladkoba še bolj pride do izraza.

Lubenica ima običajno subtilno sladkobo zaradi vode, za razliko od jagod in drugega sadja, ki imajo bolj koncentriran, intenziven okus.

Obožuješ 'nagece'? Tako pripraviš veliiiko bolj ZDRAVE (a po okusu prav tako božanske)

Sol spodbuja tudi nastajanje sline, zaradi česar je lubenica še bolj sočna – je pojasnila. Trik do uspeha je v tem, da soliš zelo malo, torej da jo enakomerno razporediš po celem kosu lubenice.

Če boš preveč solila, boš "ubila" njeno sladkobo in morala boš poseči po novem kosu - je dodala na bakingbites.com.

Nicole pa je odkrila tudi, kakšno sol je najbolje uporabiti! 

Uporabiš lahko katerokoli sol, tudi kuhinjsko, vendar raje uporabi grobo morsko ali košer sol.

Kuhinjsko sol je lažje potresti po lubenici, groba morska sol pa da večji slano-sladek kontrast, hkrati pa je potrebna manjša količina.

Lubenica se sicer odlično poda tudi k feta siru, ker ima podoben učinek.

Preberi še: Strokovnjakinja: TAKO pogosto bi v resnici morali prati oblačila, posteljnino in brisače

Priporočamo tudi: STAVIT se gremo, da si Nutello do zdaj jedla popolnoma narobe (+ kako je PRAV)