So tvoje stanovanje napadle mravlje? Slovenci na spletu PRISEGAJO, da se jih TAKO rešiš za vedno

S tem preprostim in poceni trikom se boš znebila nadležnih mravelj za vse večne čase!

So tvoje stanovanje napadle mravlje? Slovenci na spletu PRISEGAJO, da se jih TAKO rešiš za vedno (foto: Profimedia) Profimedia
5. 5. 2022

Ne moremo zanikati, da nas ti lepi sončni dnevi napolnijo z energijo in nam polepšajo življenje.

Toda s sončnim vremenom prihajajo tudi nezaželene muhe, grozljivi pajki in morda še najbolj grozljivi od vseh - napadi mravelj.

Toda na veliko srečo lastnikov stanovanj so zagreti vrtnarji navdušeni nad precej presenetljivim otroškim izdelkom, za katerega trdijo, da pomaga uničiti mravlje brez uporabe škodljivih kemikalij.

In kar je najboljše - stane malo več kot en evro

Neka ženska je na Facebooku zapisala: "MRAVLJE. Zdi se, da imam težave vsako leto. Moji otroci se nočejo igrati na vrtu, ker je tam toliko mravelj."

"Letos sem začela razmišljati že zgodaj. Ali kdo pozna kaj, poleg običajnega kisa in vroče vode, kar bi pomagalo zatreti te obupne nadloge?"

»Pri svojih zadnjih vratih sem opazila, da jih je pod sosedovim košem za smeti že kopica. Sumim, da na moj vrt prihajajo od tam."

In objava je bila hitro preplavljena z najrazličnejšimi predlogi – smukec se je kmalu izkazal za najbolj priljubljen odgovor.

"Smukec! Če veš, iz kje prihajajo, je to najboljša rešitev!" je svetoval eden.

"Neprestano smo jih imeli v naši kuhinji in ko smo ugotovili, od kod prihajajo, smo tja potresli malo smukca in nikoli več jih nismo imeli."

"Če jih imaš zunaj, je to nekoliko težje, če pa jih vidiš pri zadnjih vratih, potresi tja kup smukca (bonus je, da je varen za otroke in hišne ljubljenčke)."

Drugi se je strinjal: "Pomarančno lupino imej v kisu dva tedna, nato pa prelijte v steklenico z razpršilcem. To jih ne bo ubilo, a jim ni všeč."

"Uporabil sem tudi smukec, saj ga ne bodo prečkale."

Tretji je bil tudi čisto navdušen: "Smukec je dober."

Povzeto po Chloe Morgan

Preberi še: Naša bralka ŠOKIRANA nad izkušnjo v ljubljanski lekarni: "Motila sem se glede vsega, kar sem vedela od farmaciji"

Priporočamo tudi: V TEJ slovenski trgovini z enim nakupom prihranim tudi 10 evrov za celo vrečo živil" (izkušnja naše novinarke)