Na obisk nikoli praznih rok! (6 idej, kaj podariti gostitelju)

Povabljeni ste na piknik in starši so vas vedno učili, da na obisk ne smete priti praznih rok.

Na obisk nikoli praznih rok! (6 idej, kaj podariti gostitelju) (foto: Unsplash.com/@Jazmin Quaynor) Unsplash.com/@Jazmin Quaynor
9. 8. 2018

Idej, kaj podariti gostiteljem, je ogromno, nekatere pa so tako preproste, da nanje niti pomislite ne. S stvarmi iz spodnjega seznama zagotovo ne boste zgrešili!

Sveža domača zelenjava

Greste na piknik k družini, ki nima svojega vrta, veste pa, da obožujejo svežo zelenjavo?

Če imate svoj vrt, bodo zagotovo veseli kakšne sveže dobrote. Glava solate, nekaj paradižnika, ravno odtrgana bučka in kumara narišejo nasmeh na obraz vsakemu ljubitelju dobre domače hrane.

Domača marmelada

Ste že skuhali marmelado iz domačega borovničevja? Kozarec ali dva bosta odlična pozornost za vaše gostitelje, ki se bodo vsakič, ko bodo na kruh namazali vašo odlično marmelado, spomnili na vas.

Steklenica kakovostne penine

S steklenico rdečega vina zagotovo ne boste zgrešili, saj bodo na pikniku najverjetneje dobrote, ki jih dobro dopolni rdeče vino.

Gostitelje lahko denimo presenetite z vrhunsko penino rosé Vinske kleti Zlati grič, ki nastaja po tradicionalni metodi – sekundarna fermentacija vina poteka v steklenicah v Otokarjevi kleti Žičke kartuzije. Osnovno vino, modra frankinja, daje tej penini izrazito sadno aromo, svežino, zaradi rastišča trte pa tudi lepo nežno mineralno noto. 

Sladica

Gostiteljem lahko ponudite, da namesto njih vi poskrbite za sladico na pikniku.

Pripravite tiramisu, biskvit s svežim sezonskim sadjem ali pa sirovo torto (ang. cheesecake), ki jo postrežete s svežim sadjem ali pa jo premažete z domačo marmelado. 

Šopek rož

Vsaka gostiteljica bo vesela šopka rož, ki bo še nekaj dni prijeten okras v stanovanju. Pozornost bo še toliko lepša, če šopek sami sestavite iz bujnih barv travniških cvetic.

Predvsem pa se na piknik odpravite dobre volje in nasmejani, ne pozabite pa tudi na udobna oblačila in obutev, še posebej, če gre za piknik na travniku.

Preberi še: Tako zelo dobro je Indira Ekić videti v kopalkah!

Priporočamo tudi: Kako ohraniti poletni utrip še dolgo v jesen? TAKO!