"Moram priznati, česar mame nikdar ne priznamo - moja hčerka NI LEPA" (iskrena izpoved Slovenke)

"Velikokrat se mi zdi, da so vsi 'dobri' geni zavili k starejši in za mlajšo nič ni ostalo ..."

"Moram priznati, česar mame nikdar ne priznamo - moja hčerka NI LEPA" (iskrena izpoved Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
11. 10. 2022

"Moram priznati nekaj, česar mame nikdar ne priznamo. Moja hčerka ni lepa. Čeprav se vedno reče, da je otrok za mamo vedno najlepši, na žalost temu ni tako. Imam dve hčerkici, med njima je 2 leti razlike.

Velikokrat se mi zdi, da so vsi 'dobri' geni zavili k starejši in za mlajšo nič ni ostalo.

Starejša hči je visoka cca. 170 cm, je vitke postave, ima tipično žensko 'peščeno uro', ki jo vsi zavidajo. Prava lepotica je, lepo se zna tudi oblačiti. Zelo je podobna moji mami. Vedno je bila uspešna, vedno so jo vsi občudovali. Zdaj je že na fakulteti, fantje, ki pa ji dvorijo, so sinovi odvetnikov, včasih kakšni mlajši direktorji … Po njo pridejo v lepih avtomobilih.

Mlajša hčerka je dobila vse najine manj lepe gene. Ni višja od 155 cm, precej zavaljena, nima nikakršnega razmerja med boki in pasom, tudi z obraznimi potezami ji narava ni bila naklonjena. Posledično se tudi sama ne ureja, hodi po svetu v trenirki in z mastnimi lasmi.

Pri sebi sem opazila, da sem veliko bolj popustljiva do mlajše hčerke, saj se mi smili. Nikdar je ne kritiziram, trudim se, da ji ne bi še bolj zbila samozavesti. Problem je, da si starejša hčerka to tolmači po svoje in misli, da jo imam veliko manj rada od sestre.

/.../ Pri mlajši hčerki me predvsem zmoti to, da je, kar se te teme tiče, izredno nesramna. Ko sva šli kam s starejšo hčerko sami (ker se mlajši ni dalo) in ji nazaj prinesli kako lepo majčko, torbico, senčilo za oči ali maskaro, nama je rekla, da ona tega ne bo uporabljala. Nakupila sem ji celo linijo izdelkov, saj ima aknasto kožo. Je rekla, da se ne bo negovala, saj nima smisla. Kadarkoli jo 'zvlečem', da greva kam, da bi si ona kaj kupila, teži, da hoče čimprej domov.

Starejšo sem (po tihem) prepričala, naj jo povabi s seboj v fitnes, mlajša jo je še nadrla, da kaj jo take neumnosti sprašuje, da ona z njo pa res v noben fitnes ne bo hodila," je na forumu potožila slovenska mama.

"Obrača se mi želodec - moja 19-letna hči se dobiva z moškim, ki je star ..." (klic na pomoč Slovenke)

To ji je odgovorila ena izmed uporabnic:

"Kaj veš, mogoče pa mali sploh ni do lepega izgleda? Mogoče ji je za to vseeno. Koliko pa je stara? Poznam punco, vse višje razrede osnovne šole in v gimnaziji so jo imeli za grdo, še probleme s kožo je imela, akne. Nekateri so si jo kar dobro privoščili, žalili …

Potem pa se je nekako neopazno, brez velikih sprememb, prelevila v žensko, ki je razturala pri vseh moških. Lepa, privlačna, pa še pametna. Urejena moderno, s stilom, ki ni podlegal mantram kokoši. Tako, da malo počakaj, lahko se tudi njej zgodi isto.

O onih advokatih, pa mladih podjetnikih z lepimi avtomobili ... Največji sluzavci so tam, težko se med njimi najde res dober, pošten dedec. Nič naj te ne skrbi zanjo, morda raje opozori starejšo hčerko, da niso take perle, kot se zdi."

Kaj bi ji pa svetovala ti?

Izpoved šokiranega dekleta: "Njegovi so me povabili na obisk, nato pa od mene zahtevali TO"