Mitja in Tina o neizkušenosti v postelji in preizkušanju spolne moči na prijateljicah

"Ne predpisujeva zaresnih tabletk, odgovarjava pa na vprašanja in priporočava zdravo hrano, iskrenost do sebe in drugih ter veliko gibanja!"

Kavč, d. o. o. (foto: Aleš Pavletič) Aleš Pavletič
3. 5. 2015

Mitja Nadižar je uradno najlepši fant na sončni strani Alp ... in čez! Da je pred seksi Primorcem bleščeča kariera (no, tudi svetovanje mu ne gre slabo :)), je jasno: Mitja je edini Slovenec, ki se lahko pohvali s snemanjem kataloga za Armani Jeans, kar je huda odskočna deska za svet mode. Tako huda, da smo si rekle 'bolje drži ga, kot lovi ga' in ga ravno še 'last minute' zasnubile za kavč.

Tina je izvršna urednica Playboya, novinarka Cosma in več drugih revij. Med enim in drugim intervjujem se je izšolala za terapevtko – diplomo iz energijske terapije je sicer nekam založila, ampak to še ne pomeni, da je nima. Z dvema mačkama in enim malo večjim (potepuškim) mačkonom prede in čara na obrobju mesta. Lahko ji pišeš na tina.torelli@adriamedia.si.

1. Vprašanje

Pred letom se je krogu prijateljev mojega fanta, v katerem so sami moški, pridružila še predstavnica nežnejšega spola. Punca je zelo simpatična, a ne morem kaj, da ne bi opazila, da ji fant posveča veliko pozornosti, včasih celo več kot meni.

Sam mi je sicer zagotovil, da med njima ni nič resnega in da sta res zgolj prijatelja. Vseeno pa imam nekako občutek, da se oddaljuje. Kako naj mu torej povem, da mi njun odnos ni všeč? Bojim se namreč, da bo po petih letih skupnega življenja pomislil, da mu ne zaupam, kljub temu da mi je zagotovil, da sem jaz zanj prava in v meni vidi bodočo ženo, in ne v prijateljici.

Tina svetuje:

Ko berem takšne, dobim kar ošpice! Opozarjam te, da sem, kot pravi moj fant, precej radikalne sorte, zato me vzemi z rezervo, a ... meni se tole veliko prijateljstvo ne zdi nedolžno. Če ji posveča več pozornosti kot tebi, je to narobe, kot je narobe, da si ti tukaj sama s svojo slutnjo, ki te dela šibko. Toda ni le slutnja, ki ti jemlje moč – šibko te dela tudi občutek, da mu zaradi tega ne smeš najedati.

Ne, najedanje in postavljanje mej fantom, ki preizkušajo svojo spolno moč na prijateljicah, ki jim to godi, in to vse pod krinko prijateljstva, je politično nekorektno in vredno obsojanja, a ne? In bog ne daj, da bi mislil, da si negotova, ljubosumna in sumničava! Vse to namreč si in to je v največji meri njegovo maslo! Seveda je mogoče, da med njima ni nič resnega in da se bo na koncu spet s polno pozornostjo vrnil k tebi, te poročil in ti naredil kup otrok, a dejstvo ostaja, da je trenutno do tebe nespoštljiv, ona pa prav tako! Jaz bi se na tvojem mestu zanašala na občutke, saj je glava veliko manj zanesljiva od želodca.

Glava ti govori, da se moraš povzdigniti nad svoja nizkotna čustva in se pretvarjati, da te ne boli, srce imaš pa kot stisnjeno limono! Kje je tu fora? Limone so dobre samo za limonado, zato ... sooči se z njim ali pa se po hitrem postopku začni posvečati najbolj prijaznemu in simpatičnemu od njegovih prijateljev. 

Mitja svetuje:

Poglej, takole ti bom povedal: če si s fantom že pet let, mislim, da mu lahko brez kakršnegakoli zadržka lepo poveš, kaj si misliš, in mu daš vedeti, da si ti tista, ki se zjutraj zbuja z njim in gre zvečer z njim spat. Mislim celo, da bo tega tvojega vprašanja v smislu 'kaj imaš z njo?' pravzaprav vesel, ker bo vedel, da ga imaš zares rada in da si želiš uspešne zveze z njim.

Če bi bila ta simpatična in prijazna punca res prava prijateljica, bi tudi sama vedela, da se nima kaj vsiljevati in se družiti s fantom, ki že ima dekle. Jaz bi ga na tvojem mestu prosil, naj omeji druženje s punco. Če bo razumel, bo razumel in bo svojo napako popravil, drugače pa enostavno ne razume prioritet in si te tudi ne zasluži. Predvsem pa naj te ne bo strah povedati, kaj si misliš! Več ko si bosta delila, več se bosta naučila eden od drugega in o drugem, kar vama lahko le koristi, nikakor pa ne škodi.

2. Vprašanje

Stara sem 21 let in imam fanta, s katerim se imava prelepo. V najinem odnosu ne bi prav nič spremenila, me pa moti nekaj na meni. Fant je namreč šest let starejši od mene in ima tudi veliko več partnerskih izkušenj. Sama pa se počutim zelo negotova v postelji. Dostikrat imam namreč v mislih njegove bivše.

Kakšne so bile do njega one, kaj naj naredim, da jim bom vsaj približno podobna, in predvsem kako ga razveseliti v postelji? Ves čas imam namreč občutek, da me primerja z njimi in da ga zaradi svoje neizkušenosti v postelji ne morem zadovoljiti, tako kot so ga one. Kako naj se torej znebim teh nenehnih misli, ki se mi motajo po glavi in me delajo nesproščeno?

Tina svetuje:

Praviš, da se imata prelepo? No, nič drugega ti ni treba vedeti, kot to. Če te tvoja neizkušenost tako moti, se o seksu lahko izobraziš kar na svojo pest. Obstajajo knjige na to temo, katerih branje ne bi škodilo nikomur, tudi tvojemu fantu in njegovim bivšim ne. A prosim te na kolenih, o seksu se nikar ne izobražuj v seksističnih porno filmčkih, v katerih je ženska obravnavana kot predmet in povsem v funkciji moškega užitka!

Dober seks ni niti pod razno spektakularen, zanj ti ni treba zvezana viseti z lestenca in ni treba vsakič nastaviti ritke. Okej? Eksperimentiraj sama s sabo, z njim, sprašuj, poskušaj, vadi, ker vaja dela mojstra, predvsem pa si izbij iz glave, da te primerja s svojimi bivšimi. Četudi bi to zares počel, te sploh ne sme zanimati. Če se ne motim, je zdaj s tabo, in ne z njimi. 

Mitja svetuje:

To, da je fant bolj izkušen od tebe, je samo dobro, saj se od njega lahko veliko naučiš. Če si res tako negotova, ga lahko brez problema vprašaš, kaj ima rad in kako mu je všeč. Tako bosta oba bolj zadovoljna in bosta več odnesla. Mislim, da fant ne bi bil s tabo, če mu ne bi bila všeč, in iz istega razloga s tabo tudi ne bi seksal.

Ti si tista, ki gre z njim v posteljo, in nobena druga! Tiste zoprne misli misli daj iz glave takoj, ko greš z njim naslednjič v posteljo, ker si ti z njim tam in uživaš, ne pa katera od njegovih bivših. Lahko ga pa tudi mirno vprašaš, kako mu je bilo z bivšimi, in če mu zdaj kaj manjka. Izgubiti ne moreš ničesar!

V postelji bodi spontana, brez pretiranega načrtovanja, kaj boš naredila in česa ne. Ne poznam tvojega fanta, a sumim, da se mu tvoja nedolžnost zdi prikupna in da te bo z veseljem naučil kaj novega. 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri