TO so najbolj instagramabilne in dostopne destinacije v naši bližini (popoln vikend pobeg)!

Zagotovo jih nisi poznala, ampak ko jih boš videla, si boš želela tja odpotovati tudi sama! ❤️

TO so najbolj instagramabilne in dostopne destinacije v  naši bližini (popoln vikend pobeg)! (foto: Instagram.com/romania_tourism) Instagram.com/romania_tourism
26. 6. 2018

1. Bukarešta, Romunija (čas potovanja: 1 ura 30 minut)

Slavolok zmage v romunski prestolnici je priljubljen vsaj toliko, kot tisti sredi Elizejskih poljan, in ga zaradi njegovega zgodovinskega pomena umeščamo med glavne znamenitosti mesta. In ja, spomladi je krasen!

Sicer pa je Bukarešta mesto mnogih presenečenj. V arhitekturnem smislu je izredno pestro mesto, saj se v njem najdejo zgradbe raznolikih slogov iz različnih zgodovinskih obdobij.

Priljubljena destinacija za popolne Instagram fotke je ulica Calea Victoriei, ki velja za eno izmed glavnih avenij mesta, na kateri kar mrgoli znamenitost. Med drugim tudi tale posrečena inštalacija z dežniki.

2. Sofia, Bolgarija (čas potovanja: 2 uri 25 minut)

V resnici ne gre le za glavno mesto Bolgarije, pač pa so kot iz fotografije skoraj vse znamenitosti v državi. Tista, ki je ob obisku mesta nikakor ne smeš zamuditi, je zagotovo katedrala Alexandra Nevskyja.

 

A post shared by Sofia in Details (@sofiaindetails) on

Pa še iz druge perspektive:

 

A post shared by Bulgaria Tourism (@meetbulgaria) on

Sicer pa je v Bolgariji mogoče najti veliko skritih biserov. Nas je za kakšno fotkanje v prihodnje navdihnila TALE zgradba v mestu Rila:

 

A post shared by Bulgaria Tourism (@meetbulgaria) on

Kaj praviš na očarljivost izgleda mesteca Veliko Tarnovo, ki je od Sofie oddaljeno le 200 kilometrov? 

 

A post shared by Bulgaria Tourism (@meetbulgaria) on

3. Tirana, Albanija (čas potovanja: 1 ura 5 minut)

Tudi Albanija je pravi mali fotografski zaklad v enem! Ne le arhitekturne znamenitosti, tu so še eklektični kotički mesta, ki ti lahko služijo kot popolna kulisa za nove Instagram fotke.

 

A post shared by Ramadan Besim (@ramadanbesim) on

A ker je ravno poletje, ti priporočamo še hiter skok do obale (med 100 in 200 kilometri vožnje), saj so plaže na tamkajšnji obali resnično bo-ža-nske! 

 

A post shared by @promote__albania on

Očarljiva so tudi manjša mesteca v okolici. Nas je povsem očaralo mesto Berat, ki je bilo v letu 2008 dodano med Unescove znamenitosti. 

 

A post shared by Skyscanner (@skyscanner) on

4. Podgorica, Črna Gora (čas potovanja: 1 ura 5 minut)

Svoj čar ima tudi Podgorica, ki na eni strani ponuja vse užitke mesta, ...

 

A post shared by We are ToP (@podgorica.travel) on

... obenem pa se poleti spremeni v oazo za ljubitelje reke Morače. Prava paša za oči v mestu so mostovi (med njimi je največji Milenijski), nas pa je tudi tokrat ponovno očarala voda. 

 

A post shared by We are ToP (@podgorica.travel) on

Nekaj posebnega je tudi jezero Skadar, največje jezero na Balkanskem polotoku, ki je s svojo preprogo iz lokvanjev popolna destinacija za novo poletno fotografijo!

 

A post shared by We are ToP (@podgorica.travel) on

* Upoštevani so potovalni časi za potovanje z letalom.

Če se na pot želiš odpraviti tudi ti, pa nikar ne zamudi Mercatorjeve nagradne igre, ki ti med 14. junijem in 26. septembrom lahko priskrbi dve brezplačni letalski vozovnici za eno od 22 potovalnih destinacij Adrie Airways.

In možnosti za zmago je kar precej, saj bo nagrajenih in izžrebanih kar 250 parov! Več poišči na Mercatorjevi spletni strani!

Več o nagradni igri si preberi TUKAJ.

Fotografije: Instagram.com/romania_tourism