Sem noseča in brez partnerja - kaj naj naredim?

Bralka se je znašla v težki situaciji in partnersko svetovalko Melito Kuhar prosi za nasvet. Preberi njeno zgodbo in povej: kaj bi ji svetovala ti?

Sem noseča in brez partnerja - kaj naj naredim? (foto: Profimedia) Profimedia
24. 11. 2015

Vprašanje bralke

S fantom sva bila skupaj eno leto, pa sem zanosila. Ko je to izvedel, je odšel brez besed in me pustil v zmedi, in ne vem, kaj narediti. Sem iz manjšega kraja, stara 22 let in bi otroka obdržala, pa ne vem, kako in kaj. Bojim se, kaj bodo starši rekli in tudi sosedje v vasi, češ, da imam nezakonskega otroka. In vem, da bodo grdo govorili o meni. Imam službo, a je samo za določen čas, živim pa pri babici, ker se s starši ne razumem najbolje. Kaj naj naredim?

Odgovor Melite Kuhar

Vaša stiska je močna in žal mi je, da se je vaš fant odzval tako nezrelo in nehumano. Verjetno mu je bilo najlažje kar pobegniti, kot pa prevzeti odgovornost za majhno bitje, ki je na poti. Podpiram vašo odločitev, da boste obdržali otroka, in verjamem, da se bo našla pot in boste zaživeli mirno s svojo vestjo, pri tem se pa prosim ne ozirajte na mnenja drugih, sploh tistih ljudi, ki drugim privoščijo slabo.

Ne izgubljajte živcev za sosede in druge nerazumevajoče ljudi, temveč se posvetite sebi in se umirite, da bo lahko tudi bitjece v vas raslo v slogi z vami. Saj veste, stres in stiska mame vplivajo na bitje pod vašim srčkom. Mogoče se lahko sestanete s starši in poveste, kaj se je zgodilo, zna biti, da boste prijetno presenečeni in vam bodo v oporo in pomoč.

Če ne poskusite, ne boste vedeli, saj postati stari starš tudi ni kar tako. Verjamem, da se bo celotna situacija obrnila tako, da bo za vas in otročka v redu. Pogumno in srčno glejte naprej v življenje, saj kljub mnogim oviram nosi zaklade, kot je tudi vaš otrok. Srečno!

Pošlji Meliti svoje vprašanje!

Melita Kuhar, svetovalka za partnerski odnos in vzgojo otrok, vodi projekt Svetovalnica, in je stalna gostja v številnih televizijskih oddajah in v revijah. Imaš tudi ti vprašanje zanjo? Te kaj muči v vajini zvezi? Ali pa si morda osamljena, ne naješ sreče v ljubezni? Imaš težaven odnos s taščo, z mamo ali s prijateljico? Ne veš, kako ravnati z otrokom?

Vprašanje pošlji Meliti na naslov ...

info@svetovalnica.si

In še eno dobro novico imamo! Melita Kuhar bralkam Cosmopolitana priznava 10-odstoten popust na individualno svetovanje v Svetovalnici.

Melito Kuhar lahko spremljaš tudi na www.facebook.com/Svetovalnica, jo pokličeš na 031 666 168 ali ji pišeš na info@svetovalnica.si.