LUNINA KOPEL je zadnji hit, in to je razlog, zakaj si jo moraš nujno privoščiti

V resnici gre za klasično kopel, le z več viiiiibracijami.

@thecolourfuldot (foto: Instagram) Instagram
29. 2. 2020

Ko boš naslednjič potrebovala tehten razlog za odpoved načrtov, se izgovori na luno. Osebi pojasni, da se boš namakala v vodi oz. si privoščila blazno resen ritual, ki ga lahko izvajaš zgolj na točno določene dni luninega 28-dnevnega cikla. Gre za ritual, ki ti pomaga do boljšega razumevanja fizičnega in emocionalnega stanja.

Na kratko: to, da ležiš v kadi, je odličen način, da se sinhroniziraš z luninimi menami in se lotiš resnega poglabljanja vase. Poleg tega je razvajanje v banji odlična sprostitev po napornem dnevu, tednu ali mesecu.

Korak, na katerega moraš biti posebej pozorna, razlaga Erin O'Leary (@HausWitch), je poklon vsem štirim elementom. Erin je ustanoviteljica spletne strani Erin's Aphothecary, na kateri spodbuja k razvajanju in uživanju v kopeli iz zelišč in kristalov.

Njena najljubša formula, v kateri zajame vse štiri elemente, je sol kot nadomestek zemlje, dišeča palička za zrak, sveča za ogenj in vino za vodo.

Punca se zagotovo spozna na stvari, ampak ... Hej, tvoja formula naj bo seveda – tvoja. No, odpri zdaj pipo in beri dalje.

Nimaš banje? Ni panike. Pripomočke postavi pred kabino za prhanje in namesto namakanja v banji začni kar s pilingom s soljo ter po končanem prhanju na telo nanesi olje.

Če želiš stvari ponesti na višjo raven, popij kozarec vode, ki si jo napolnila z lunino svetlobo. (Vzemi kozarec, napolni ga z vodo in ga pusti zunaj v času svoje najljubše lunine mene).

Prazna luna – mlaj

Takrat, ko je luna v celoti 'nevidna'.

Uporabi kadilo ali dišeče paličice, da očistiš svojo energijo, preden stopiš v banjo. Ta lunina mena je popoln čas, da si privoščiš kopel s soljo in se očistiš negativnih vibracij zadnje propadle zveze ali neprijetnega srečanja z bivšim.

Prvi krajec

To je takrat, ko te ponovno pozdravi mali košček lune.

Čas je za rast, zato v vodo položi sveže cvetje in počutila se boš kot prerojena. Ta omamna kopel ti bo pomagala dvigniti energijo, ki jo lahko usmeriš v zagon novega kreativnega projekta, nad katerim si tako navdušena.

Naraščajoča luna

Luna je v fazi debeljenja in se približuje svojemu polnemu stanju.

To je čas v mesecu za dvig ljubezenske energije. Kamna rožnati kremen (roževec) in granat sta odlična spodbujevalca tega čustva. V kopel dodaj še rožno vodo in cvetove vrtnice ter se potopi v to čudovito, tekočo ljubezensko magijo.

Polna luna

Ko ... ah, no ... saj veš.

To je obdobje, ko je najboljše, da začneš proces hvaležnosti. Svojemu telesu se zahvali za vse, kar dela zate. V kopeli si privošči eno od pomirjevalnih olj ali kopalno bombico.

Padajoča luna

Luna počasi že spet upada in se zmanjšuje.

To je popolni čas, da izpustiš stvari in jim pustiš, da odplavajo po odtoku. Uporabi kristale, ki zaustavljajo slabo energijo (črna kamena strela, črni turmalin) in si privošči kopel s soljo in evkaliptusom, da se rešiš vsega, kar te omejuje.

Po Predlogi Erice Feldmann

Prevedla Nina Vidrih,

Fotografija: Instagram Arhiv