Ko boš prebrala TOLE, boš svojo prijateljico veliko pogosteje POKLICALA

Živimo v svetu, ko se zaradi hitrega tempa življenja nehote po več mesecev ne slišimo s prijateljicami, še posebej, če živijo daleč vstran. A ko boš prebrala to, jih boš želela poklicati takoj zdaj!

Ko boš prebrala TOLE, boš svojo prijateljico veliko pogosteje POKLICALA (foto: Profimedia) Profimedia
25. 3. 2019

Čeprav za tiste prave prijatelje velja pregovor, da so kot zvezde – četudi jih ne vidimo, vemo, da so tam nekje – ni dobro vsega jemati za samoumevno. Vsak odnos je namreč potrebno negovati in to velja tudi za prijateljstvo.

Ko imaš slab dan, pogovor z najboljšo prijateljico mnogokrat prekaša vse obupane poskuse, da bi se bolje počutila, se strinjaš? Terapije, zdravi smutiji, telovadba in podobno – ali je resnično to tisto, kar ti bo pomagalo prebroditi težke, manj samozavestne, čase? Manj verjetno in zato so na svetu prijateljice.

Kako pa lahko ohraniš takšno cenjeno prijateljstvo, če živite daleč narazen in se ne vidite po več mesecev?

Eden izmed ključnih trikov je, da svojo prijateljico (namesto, da ji pošlješ sms) kdaj tudi pokličeš.

Seveda je lažje napisati sporočilo preko mobitela, a skozi telefonski pogovor se boš s prijateljico še bolj povezala.

Povezanost preko družabnih omrežij nam sicer da občutek, da ohranjamo prijateljstva, kar je do neke mere tudi res. A hitro lahko pride do tega, da je to ohranjanje zgolj površno.

via GIPHY

Smo bitja, ki nas osrečujejo pristni in globoki odnosi, ta pa za svoj obstoj ne potrebujejo zgolj (hitrega) pretoka informacij, ampak prav posebne pogoje.

Ti so aktivno poslušanje, predanost in čas za drugo osebo ter to, da ji damo vedeti, da nas tisto, kar ima za povedati, zanima.

Kar boš veliko lažje – v primeru, da se s prijateljico ne moreta videti v živo – dosegla s tem, če jo boš poklicala, saj bosta veliko bolj pozorni na to, kar si imata za povedati.

Zdaj pa dvigni slušalko in pokliči prijateljico, s katero se že predolgo nista slišali! 👯 Prepričani smo, da si imata veliiiko za povedati.

Pripravila: Nika Švajncer

Preberi še: "Draga mami, vsaka čast!" (Iskren zapis Tjaše Kokalj Jerala, ki bi ga morale prebrati vse mame)

Priporočamo tudi: TEGA stilskega trika se vsak dan poslužuje Meghan Markle (in izgleda fantastično!)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri