Katere stvari ne bi smele čakati na vikend?

Uresniči vsaj 1 stvar s TEGA seznama že danes popoldne!

Katere stvari ne bi smele čakati na vikend? (foto: Profimedia) Profimedia
31. 5. 2021

"Življenje je dar – ne zapravi ga. Ne čakaj več na vikend in ne preštevaj dni," pravi Maja Golob, avtorica knjige za ženske Ne čakaj na vikend, ki nas je navdihnila k pisanju tega zapisa.

Od danes dalje izkoristi vsak dan. Zbudi se! Svobodna si. Svet je tvoj. Že danes zaživi življenje, ki si si ga vedno želela. Pri tem pa ti naj pomagajo naši sijajni namigi. (Glej spodaj!)

To so stvari, ki ne bi smele čakati na vikend:

1. Vpiši se v plesno šolo, priključi se skupini, ki izvaja program vodene joge ali meditacije. Vpiši se v tečaj slikanja ali šivanja. Pridruži se skupini SUP-arjev in se spoznaj s supanjem. Skratka, naredi korak in se priključi programu, o katerem sanjaš že lep čas.

Joga

2. Pokliči prijateljico, ki je nisi slišala že celo večnost in jo povabi na kavo. Povejta si vse tisto, česar ne moreta po Facebooku, Skypu, Viberju ali telefonu. Biti v istem prostoru, čutiti energijo, videti obraze in odzive med pogovorom, se skupaj smejati, … To je življenje.

3. Priredi piknik s košarico v bližnjem parku. Košaro napolni z doma pripravljenimi prigrizki, s katerimi boš presenetila fanta ali skupino prijateljev, ki si jim že 88-krat obljubila piknik v naravi, a do tega še danes ni prišlo. Ne pozabi na foto zabeležke!

Piknik s košarico

4. Tvoje stanovanje čaka na prenovo? Loti se tega danes! Pri tem upoštevaj dejstvo, da ti je vesolje vedno ob strani. Naredi korak do uresničitve sanjskega doma. 

Poišči načine, kako reciklirati, predelati, obnoviti in prebarvati staro pohištvo, da bo spet videti kot novo in moderno. Iznajdljivo uporabi stare kose ali bolje organiziraj prostor v skladu s tvojimi potrebami. Pri tem si pomagaj s Pinterestom.

5. Loti se peke slaščic in s tem razveseli in polepšaj dan svojim otrokom, partnerju, prijateljem ali sodelavcem. Preprost recept za noro okusno poletno sladico najdeš TUKAJ. ;)

Tortica

6. Scenarij, zgodbo, roman ali pravljico, ki si jo napisala že zdavnaj, končno pošlji znanemu režiserju. Če pa si to želiš in še niti začela nisi pisati, se usedi za računalnik, zberi misli in začni.

7. Vzemi si nekaj uric zase, se sprosti in uživaj ob knjigi in kozarcu najljubšega vina. To je zelo vredu. Zaslužiš si trenutke zase.

Vzemi si čas zase

8. Pripravi vse za potovanje, ki se že tako dolgo nahaja na tvoji listi želja. Tudi če je tvoj proračun ta trenutek omejen, izberi točno destinacijo, pripravi načrt poti in izberi hotel. Fake it until you make it. (Obnašaj se, kot da želeno že imaš.)

9. Vzemi si čas in na novo organiziraj svoje življenje. Dobro premisli, kako boš spremenila svoj vsakdanjik, predvsem pa jasno izberi prioritete in določila, komu in čemu boš odslej namenjala svoj (prosti) čas.

10. Pojdi na sprehod. Če pa so tvoje kondicijske sposobnosti dobre in če je vreme okej, obišči bližnji hrib ali goro.

11. Vzemi si čas, da sedeš in se pogovarjaš z družinskimi člani. Oni, kavica, slastni piškoti ali sladoled ... Edino kar šteje, je kakovost odnosov s tistimi, ki jih imamo radi in jih spoštujemo, (pazi to!) oni pa spoštujejo nas.

12. Organiziraj 'babji žur'. Tovrstna druženja so dobra priložnost za premagovanje življenjskih izzivov – več glav več ve. Ni važno, kje se dobite. Pomemben je čas, ki ga boste s puncami preživele skupaj.

Babji žur

13. Pojdi kolesarit in ubiraj nove, še neodkrite poti izven mesta.

14. Obišči razstavo ali dogodek, katerega vstop je prost.

15. Ne čakaj na vikend, da se odpelješ na morje in se sprehodiš po obali – zdaj naj bo vsak tvoj dan 'vikend'.

Sprehod po obali

P. s.
In še to, kar je ključno … Od danes naprej se ne sili početi stvari, v katerih ne uživaš. Če boš počela zgolj in samo to, kar imaš rada, boš zadovoljna in tvoje zadovoljstvo se bo zrcalilo, kamorkoli boš stopila.

V komentar pod objavo na Facebooku nam NUJNO sporoči, katero stvar s zgornjega seznama si uresničila!

Napisala Ajda Hovnik Plešej

Nikar ne spreglej NAGRADNEGA izziva: Prijavi se in postani najboljša različica sebe!

Preberi tudi, katere so najbolj 'instagramabilne' destinacije za izlet v Sloveniji!