Kam na sankanje s prijatelji? (TOP lokacije v Sloveniji)

Prvi sneg smo sicer že dobili, a tista prava zabava na snegu še prihaja. Tu je nekaj namigov, kako se nanjo pripraviti!

Kam na sankanje s prijatelji? (TOP lokacije v Sloveniji) (foto: Profimedia) Profimedia
11. 12. 2017 | Promocijsko sporočilo

In ne, sankanje ni samo za otroke. Že bežno brskanje po Googlu razkriva, da se za to zimsko aktivnostjo še zdaleč ne navdušujejo le malčki, saj imamo v Sloveniji kar nekaj takšnih lokacij, kjer so sani del obvezne zimske opreme!

1. Krajinski park Logarska dolina

Logarska dolina ponuja pet lokacij za sankanje, tam pa si sani lahko tudi izposodite. Več informacij najdeš tu.

2. Sankališče Mišouh

Pol ure vožnje iz Ljubljane se nahaja Sankališče Mišouh, kjer se s prijatelji lahko sankate podnevi in ponoči, za zabavo na snegu pa oste odšteli med 14 in 24 EUR na osebo. Celoten cenik in navodila za pot najdeš tu

3. Sankanje po mangartski cesti

Odpravite se na dnevno ali nočno sankanje po cesti z Mangartskega sedla in se v 6 kilometrih naužijte neverjetnega razgleda na zasneženi Mangart. 

4. Sankanje v Trenti

Dnevno ali nočno sankanje poteka po sankaški progi v osrčju Triglavskega narodnega parka, na začetek proge pa je prevoz možen le s terenskimi vozili. Več informacij najdeš tu.

5.  Sankanje iz Koče v Krnici

Če boste v bližini Kranjske gore, se odpravite na sprehod do koče v Krnici in če s sabo vzamete še sani, vas bo navdušil zadnji 30-minutni vzpon, ki se ga splača ponoviti. Več o tem je napisanega tu.

6. Nočno sankanje na Krvavcu

Zanj se lahko odločite ob petkih in sobotah zvečer, ko se lahko sankate do 20.00, potem pa veselje nadaljujete v enem od gostinskih objektov na smučišču. Če si za, si več prebereš tu.

8. Velika Planina

Do proge se boste mogli povzpeti z dvosedežnico, temu pa bo sledilo 2,4 kilometra zabave. Cenik in ostale podrobnosti najdeš tu

Sankanje brez snega!

In če snega še ne bomo dočakali tako kmalu, lahko pobrskaš tudi po seznamu letnih sankališč in izlet s prijatelji organiziraš brez 100% vremenske napovedi.

1. Kranjska gora

Na 1500 m dolgi progi poletnega sankališča "Besna Pehta" boste v petih minutah premagali kar 293 m višinske razlike.

2. Rogla

1.360 m dolgo vijugasto sankališče je nekaj posebnega zaradi lepe pohorske gozdne okolice in možnosti reguliranja hitrosti. 

3. Bled

520 m dolga proga poteka po FIS progi, speljani z vrha hriba, vzdolž dvosedežnice.

4. Pohorje

Proga ponuja kombinacijo sprintov, zavojev in spustov, vožnjo pa lahko prilagodite svojim željam in mejam.

Fotografije: Profimedia