Kako v RESNICI izgleda, ko začneš meditirati? TAKO!

Hahahahahaha! 😂Si tudi ti Začetnica? Potem boš zagotovo razumela tole 👇🏼.

Kako v RESNICI izgleda, ko začneš meditirati? TAKO! (foto: Profimedia) Profimedia
11. 6. 2019

#1 UDOBNA NAMESTITEV

Prava začetnica bo mesec začela z nadzorovanim usmerjanjem svojih misli. Ne bo povsem prepričana, kaj točneje to pomeni, zato si bo na tleh zgradila majhno gnezdo iz blazin in se vanj usedla s prekrižanimi nogami.

Potem se bo odločila, da je svetloba premočna in bo raje prižgala nekaj svečk. Zaradi teh ji bo postalo vroče, zato bo vstala in odprla okno. To bo povzročilo hrup, nakar bo zapravila 20 minut za iskanje glasbe, ki pomirja.

Zaradi vsega tega bo postala lačna in se nagradila s premorom za malico.

# 2 OSVOBODITEV MISLI

S polnim želodcem se bo Začetnica meditacije ponovno poskušala zbrati in izprazniti svoje misli. "Prazno," si bo ponavljala v glavi.

To jo bo v trenutku spomnilo na najmanj osem opravkov, na katere je pozabila, in naenkrat se ji bodo vsi zdeli izjemno pomembni. Odnesla bo smeti, zbrisala nepotrebne fotografije s telefona in odstranila drobtine iz opekača za kruh, ki se jih ni dotaknila že od leta 2011.

"V redu," bo pomislila. "Zdaj se lahko sprostim."

# 3 PRAZNJENJE MISLI

Ponovno bo Začetnica meditacije poskušala izprazniti svoje misli. Namesto tega bo dobila ideje za argumente, ki bi jih lahko izrekla v preteklih prepirih, pa se jih takrat ni spomnila.

Obupala bo nad praznjenjem misli in se bo raje osredotočila na vse dele telesa ter opazovala, kako harmonično delujejo vsi skupaj. Zatem bo kar nekaj minut zapravila za to, da bo ugotovila, ali lahko svoji dojki premika neodvisno drugo od druge. Ne more.

#4 POPOLN ZEN

Sčasoma, ko bo minila že cela večnost, se bodo možgani Začetnice meditacije počasi začeli umirjati in prazniti. Mišice se bodo sprostile, dihanje bo globoko in enakomerno.

Te občutke bo opazovala z malce samovšečnosti. Končno ji je uspelo! Meditira! Oh, samo trenutek. Zaspala je!"

#5 IZVENTELESNA IZKUŠNJA

Opazila bo čuden občutek v stopalu in se poskušala popraskati. Meditacijo bo tokrat prekinila zato, da bo na Googlu poiskala simptome globoke venske tromboze. Brskanje po internetu bo Začetnico meditacije tako zamotilo, da se bo na meditacijo spomnila šele, ko se bo zavedala, da si ogleduje poročne slike neznancev. Čuden občutek v stopalu bo, se ve, izginil.

#6 ZADRŽEVANJE MISLI

Telefon bo Začetnica meditacije nesla v drugo sobo in se vrnila nazaj k sproščanju. Poskušala se boš držati priročnika in opazovala bo svoje misli, ki bodo bežale mimo. Nadela jim bo imena.

Ugotovila bo, da se poskuša spomniti celotnega besedila pesmi Mambo No. 5. Od vseh neuspehov bo razdražena boksnila eno od blazin.

#7 POPOLN ZEN

Sčasoma, ko bo minila že cela večnost, se bodo možgani Začetnice meditacije počasi začeli umirjati in prazniti. Mišice se bodo sprostile, dihanje bo globoko in enakomerno. Te občutke bo opazovala z malce samovšečnosti. Končno ji je uspelo! Meditira! Oh, samo trenutek. Zaspala je!"

Fotografije: Profimedia

Preberi še: Hahaha! Strokovnjaki so razkrili, KDAJ so ženske najbolj srečne (in NI to kar misliš!)

Priporočamo tudi: TA model džinsa bo tvoje noge optično podaljšal in zožil (in REEEEES deluje!)