Izkoristi energijo pomladi za svojo notranjo preobrazbo

Prihaja pomlad in z njo vse tisto, kar naravnost obožuješ – daljši in toplejši dnevi, topli sončni žarki, ki pobožajo po obrazu, ptičje petje v najrazličnejših melodijah, in narava, ki vzbrsti in zacveti v vseh barvah mavrice.

25. 4. 2014

Tudi za tebe je to čas, ko se prebujaš in preteguješ po temnih in mrzlih dneh zime. Pomlad lahko izkoristiš za to, da odvržeš »odvečno prtljago« in vstopiš v pomlad v novi preobleki. Pa ne dobesedno – tako da greš po nakupih za novimi pomladnimi kosi - ne, energijo pomladi lahko izkoristiš za to, da narediš nekaj dobrega za sebe, za svoje notranje počutje. Tako se boš bolje počutila, vnesla več radosti in veselja v vsak dan, predvsem pa boš lahko zacvetela v vsej svoji lepoti.

Ženska je čuteče bitje – močno je povezana s svojimi čustvi in občutki, ki jo vodijo skozi življenje. To je teorija. Kaj pa praksa – kako ti doživljaš sebe?

Rodiš se kot punčka. Nato rasteš in odraščaš. Odvisno od tega, v kakšni družini in v kakšnem okolju, se bolj ali manj razvijaš v odraslo žensko. Velikokrat se zgodi, da ženske lastnosti, kot so nežnost, toplina, sočutje in ljubezen, izgubiš nekje na svoji poti. Nato se pri 30-tih znajdeš na točki v življenju, ko ne veš več, kako naprej – namreč nisi srečna s tem, kar si si »pridelala« v vseh teh letih. Živiš dan za dnem po nekem ustaljenem ritmu, bolj ali manj kot robotek. Ne veš več, kako naprej, ker se ne čutiš, nimaš odnosa s seboj, zato ne veš, kaj si v resnici želiš, ne veš, kaj v resnici potrebuješ, sreče pa ne čutiš iz istega razloga – nimaš odnosa s seboj. Mislila si, da boš srečna, če boš dobila dobro službo. Ker še vedno nisi bila srečna, si mislila, da če dobiš fanta, da potem pa boš srečna. Pa še vedno nič – v sebi ne čutiš zadovoljstva, ne čutiš sreče. Kje je torej ključ, ki odpira ta vrata?

Ključ se imenuje »odnos do sebe«.

Rekli smo, da je ženska čuteče bitje in da jo v življenju vodijo čustva – če torej ni v stiku s seboj, se ne čuti, ne ve, kaj potrebuje in ne ve, kaj je zanjo dobro. Zato sprejema odločitve na podlagi mnenja drugih in stopa skozi življenje negotovo in neodločno. Predvsem pa ne hodi po svoji poti, temveč živi življenje, ki ji ga narekujejo drugi. Zato ne more biti zadovoljna in srečna.

Se nadaljuje ...

Tinkara Filač, Zdravi odnosi, fotografija: profimedia