Imaš premalo energije? Spremeni svoje navade!

Danes se svet vrti hitreje in tempo življenja je hitrejši, kot je bil nekoč. Če želiš slediti, se moraš prilagoditi. To je dejstvo. Sicer ostaneš zadaj in ves čas te preganja občutek, da zamujaš, zato se stalno priganjaš in hitiš. A ko ti enkrat uspe ujeti ta ritem, je tvoja naloga, da ta tempo vzdržuješ naprej.

Imaš premalo energije? Spremeni svoje navade! (foto: profimedia) profimedia
8. 9. 2014

To je tako kot, ko se učiš plesati nov ples – prvi koraki so vedno malce nerodni, spotikaš se, sem in tja pohodiš soplesalca, narediš napačen korak. Ko učitelj plesa doda še glasbo, nimaš več težav samo s koraki, temveč tudi s tem, da korake delaš skladno z ritmom glasbe – torej, da ujameš ritem. Ob redni vaji se slej ko prej naučiš pravilnih korakov, s soplesalcem se ne zapletata več in ko učitelj doda še glasbo, se počasi naučiš te korake povezati z ritmom.

Vendar če prej ne obvladaš korakov, je zelo težko, če sploh, ujeti še ritem. Nato pa je vse le še čudovito lebdenje čez plesno dvorano, ko se s soplesalcem zlijeta v eno in zdi se, da tvoje telo samo od sebe sledi glasbi.

Tako je tudi v življenju. Najprej moraš obvladati korake, da boš lahko sledila ritmu življenja.

Mi pa največkrat delamo ravno obratno – z vsemi močmi se trudimo in naprezamo slediti ritmu, korakov pa ne poznamo. Koraki, o katerih govorimo, je način, kako je potrebno skrbeti zase, da se v današnjem hitrem tempu ne boš izčrpala in utrudila, morda celo zbolela, temveč da boš imela dovolj energije za vse izzive, ki so pred teboj vsak dan.

Se nadaljuje ...

Tinkara Filač, svetovalka za zdrave odnose, zdraviodnosi.blogspot.com