Hudooo! Preveri, s katerimi 4 triki smo v mesecu dni privarčevale PRECEJ denarja💸

Se spomniš tiste epizode Prijateljev, ko so Phoebe, Joey in Rachel končno ugotovili, da so vedno brez denarja? No, da ne boš kot oni, beri dalje! 👇

Hudooo! Preveri, s katerimi 4 triki smo v mesecu dni privarčevale PRECEJ denarja💸 (foto: Profimedia) Profimedia
6. 10. 2019

S temi nasveti boš v zelo kratkem času postala mojstrica svojih financ! 💰

Se ti neprestano zdi, da si med prijateljicami edina, ki je vedno brez denarja? Delaš, delaš in delaš, plača pa kar izpuhti - groza!

Samo z razmišljanjem o tem, kako tvoji evri odletijo neznano kam, seveda ne boš dosegla nič, zato je čas za akcijo! 

Na srečo obstajajo preprosti triki, kako lahko z denarjem začneš delati veeeliko bolje, kot si do zdaj!

1. Shranjuj kovančke

To so nas učili že od majhnega, se spomniš? Na banki ali od staršev si dobila velikega pujsa, kamor si vsake  toliko vrgla nekaj kovančkov. Zakaj tega ne bi počela tudi danes?

Vsak dan izprazni žepek za kovance in jih daj v svojo domačo blagajno. Tudi tiste za 1€ in 2€.

Ko bo polna, jo odnesi na banko in zagotovimo ti, da boš presenečena, koliko si uspela privarčevati.

2. Jutranjo kavo si pripravi doma

Tudi pri nas je vedno bolj priljubljena kava za zraven in marsikdo na poti v službo naprej zavije v svoj najljubši lokal, da mu jo pripravijo.

No, recimo, da v povprečju kava za zraven stane 1,50€. V delavnem tednu tako za kavo samo zjutraj zapraviš 7,50€. V 4 delavnih tednih je to 30 evrov. 

Predstavljaj si, da se temu odpoveš in si kavo pripraviš kar sama doma. Če je nimaš časa v miru uživati, jo daj v termovko in jo odnesi zraven v službo. Tako boš denar prihranila z lahkoto!

In ne samo to - zaradi tega boš z denarjem ravnala tudi bolj previdno, saj boš takih "jutranjih kavic" v svojem življenju našla še veliko in lažje se jim bo odpovedati, hkrati pa prihraniti še več.

3. Uporabljaj gotovino namesto kreditnih kartic

Če boš zdaj zavila z očmi in rekla: "Kdo še sploh uporablja gotovino?", te čisto razumemo. A daj nam priložnost. Pri karticah nimaš občutka za zapravljanje, to zagotovo veš. Denarja ne vidiš, svojega stanja prav tako ne moreš neprestano preverjati in veliko lažje je zamahniti s kartico brez slabe vesti.

Pri gotovini je težje ostati brezbrižen. Če boš opazila, da ti bankovci hitro kopnijo, se boš ustavila in se vprašala: "Kdaj sem ta denar sploh zapravila? In kje?"

Začela boš razmišljati, kako zapravljaš denar in se večkrat vprašala, če je nakup sploh bil potreben. Hkrati pa boš z gotovino slej ko prej dobila tudi kovančke in se boš lahko držala trika številka 1! 😉

4. Določi "Danes ne zapravim nič" dan

En dan v tednu si reči, da danes ne zapraviš niti centa. Organiziraj se vnaprej in videla boš, da dejansko en dan zdržiš brez težav.

Obroke si pripravi doma, odpovej se pijačam s prijateljicami oz. jih prestavi na kateri drugi dan. Nihče ti ne bo zameril.

Pa veselo varčevanje! 😉

Pripravila: N.S.

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: Sumiš, da te tvoj dragi vara? TO so zgodbe naših bralk o tem, KAKO so spoznale (kruto) resnico!

Priporočamo tudi: Sara Rutar (Kmetija) razkrila, kako je shujšala za 30 kg (+ fotka prej-potem!)