"Hčerki se moje telo zdi ... odvratno" (zapis žalotne slovenske mamice)

"Od takrat ne govori z mano in noče sedeti pri kosilu z mano, ker ji gre ob pogledu name na bruhanje."

"Hčerki se moje telo zdi ... odvratno" (zapis žalotne slovenske mamice) (foto: Profimedia) Profimedia
15. 3. 2023

"Hčerki se moje telo zdi odvratno. Ja, telo, ki jo je spravilo na svet, se ji zdi odvratno. Zadnjič sem v nedrčku in spodnjih hlačah norela po hiši, ker se mi je res mudilo, in taka sem šla tudi v hčerkino sobo po moj pulover, ki si ga je izposodila.

Rekla mi je, če grem lahko iz njene sobe, ker me take ne more gledati, ker je moje telo zanjo odvratno.

To telo je njo spravilo na svet, to telo jo je hranilo in to telo gara, da ima ona lahko normalno življenje. Od takrat ne govori z mano in noče sedeti pri kosilu z mano, ker ji gre ob pogledu name na bruhanje.

Resnično sem žalostna, obupana, nemočna in še kaj. Želi si, da bi bila vsaj malo taka, kot je očetova nova, ki je 20 let mlajša od mene, ki se ukvarja cele dneve sama s sabo, je brez otrok, življenje pa jo hrani z zlato žlico. S tako punco se ne morem, ne znam in predvsem ne želim primerjati.

Me pa vseeno zelo boli hčerkino obnašanje, njene besede pa na mojem srcu delajo rane.

Priznam, situaciji nisem kos in potrebujem pomoč," je potožila slovenska mama.

Ja, tvoje telo se spreminja in tu je odgovor, kaj točno potrebuje, ko si stara 20, 30 ali 40 let (+ znaki, na katere bi morala biti pozorna)

Objava je dobila veliko različnih komentarjev, med njimi pa sta se skrivala tudi dva nasveta, ki bosta morda tudi tebi prišla prav, v kolikor se kdaj znajdeš v podobni situaciji:

"Ne vem, ne morem si predstavljati česa takega. Punca je nevzgojena, nesramna in nima do tebe nobenega spoštovanja. Tudi tebi ni potrebno, da se v spodnjem perilu sprehajaš po hiši. Sama se nikoli ne sprehajam v spodnjem perilu po hiši, če se preoblačim, se zaprem v sobo ali v kopalnico.

Žal je najbrž punca slišala očeta, kako se je obnašal do tebe. Po mojem bo to vzrok. Žal pa ti ne morem pomagati. Z leti se naše telo spreminja, stara, ne moremo zgledati tako, kot smo pri 30. letih. To lepo povej punci, zahtevaj, da se ti opraviči. Vzpostavi avtoriteto. Končno, skrbiš za punco in jo vzdržuješ. Malo spoštovanja ji ne bi škodilo," ji je svetovala ena uporabnica.

"Če je vse res:

1. Med vama dvema je nekaj hudo narobe, da ti je to rekla. Imam tudi jaz otroke, pa niso nesramni do mene, kaj šele, da bi mi kaj takega očitali.

2. Pogovori se z njo, če ni že prepozno. So pubertetniški izpadi, a tudi tu je MEJA.

3. Avtorico je zabolelo, ker je to resnica. Ja, ok. Lahko naredi nekaj za svoje zdravje, a še vedno so takšne besede otroka NEDOPUSTNE. Zakaj ščitite mulo? S takšnimi izjavami je nikjer ne bo nihče dolgo prenašal," pa je povedala druga.

Kako bi pa se na takšne opazke na njenem mestu odzvala ti?

Kako je prav? Stavimo, da na TO do zdaj pri DESKI za rezanje sploooh nisi bila pozorna