Filip in Tina o varanju in fantu od prijateljice

"Ne predpisujeva zaresnih tabletk, odgovarjava pa na vprašanja in priporočava zdravo hrano, iskrenost do sebe in drugih ter veliko gibanja!"

Filip in Tina o varanju in fantu od prijateljice (foto: Aleš Pavletič) Aleš Pavletič
16. 6. 2015

Filip Flisar slovenski smučar prostega sloga, je bil na treh svetovnih prvenstvih (25. januarja letos je v Kreischbergu osvojil zlato medaljo, ki je tudi prva tovrstna medalja v slovenski zgodovini), na dveh olimpijadah, enkrat pa je sedel celo na Cosmo kavču – dokaz prav v tej številki! Tokrat, drage punce, dobite torej nasvet z brki, po hribu navzdol in povsem v prostem slogu.

Tina Torelli je izvršna urednica Playboya, novinarka Cosma in več drugih revij. Med enim in drugim intervjujem se je izšolala za terapevtko – diplomo iz energijske terapije je sicer nekam založila, ampak to še ne pomeni, da je nima. Z dvema mačkama in enim malo večjim (potepuškim) mačkonom prede in čara na obrobju mesta. Lahko ji pišeš na tina.torelli@adriamedia.si.

1. vprašanje: 

Fant me je prevaral, zdaj pa ne vem, kako naprej. Skupaj sva že štiri leta in živiva v najemniškem stanovanju, jaz sem stara 30, on 25 let. No, sva, do pred kratkim. Resnica je, da nama zadnje čase ni šlo najbolje. Priznam, da si ga nisem več želela in sem mu za seks večkrat rekla ne.

Skrivaj mi je bil tudi všeč precej starejši tip, ki sem ga spoznala na vlaku in s katerim sva se enkrat dobila in dala dol. Zgodilo se je samo enkrat!

Fant mi je njegovo prevaro priznal po mojem vztrajnem vrtanju, jaz sem ga v jezi nagnala, zdaj mi je pa žal. Rada bi, da bi se vrnil, a ne odgovarja na moje klice. Njegova sestra mi je povedala, da ji je samo rekel, da bo tako bolje za oba. Kaj naj naredim, da me bo poslušal? Da bi mu povedala svojo plat zgodbe, se mi zdaj ne zdi več pametno. Valerija

Tina svetuje:

Draga moja, zvoniš po toči. Vse okej, bi pogojno še lahko razumela tvoj skok čez plot, čeprav ne zagovarjam varanja, ne razumem pa nečesa drugega: svojo prevaro obravnavaš precej manj strogo kot njegovo, ne upoštevaš pa niti, da se je njegova zgodila, potem ko si ga že pol leta stradala.

Res ne moreš pričakovati, da te bo vesolje nagradilo z njegovim klicem po vseh tvojih kalkulacijah ter nespoštovanju njega in vajinega odnosa. Tvoja zadnja bilka upanja je popolna iskrenost na meji brutalnosti, nato pa čakanje, ali ti bo odpustil. Seveda, če je v njegovem srcu še kanček ljubezni do tebe. Misliš si – saj on ne ve za mojo prevaro, zakaj me potem ne vzame nazaj?

Mogoče zato, ker ljudje čutimo, da je nekaj narobe, saj želodec vedno govori svojo zgodbo. Toda še preden spet pogledaš na telefon, ali je njegovo sporočilce že prispelo, še enkrat razmisli, zakaj bi ga pravzaprav hotela nazaj – ker ga tako neizmerno ljubiš ali ker se tvoj ego ne strinja s tako klavrnim rezultatom? Uči se iz izkušnje in gremo dalje!

Filip svetuje:

Pa ti si malo nora! Seveda te je prevaral, če mu pa daješ tako dober zgled. Najprej pusti na miru njegovo ubogo sestro, ki nima nič s tem. Razen če bi ji rada kaj o vlakih povedala?!? Vsekakor mu to povej, da bo vsaj zanesljivo odločen v svoje dejanje.

Nikakor ne zagovarjam varanja, samo kaj pričakuješ, če majstora pustiš ko ribo na suhem brez seksa, medtem ko se ti dol daješ. (Aja, sej res, samo enkrat je blo. Enkrat itak ni nobenkrat, al kako že???). Moj predlog je, da se iz tega naučiš kaj o etičnem vedenju v zvezi, pa boš imela pri naslednjem mogoče več sreče z njegovim varanjem.

2. vprašanje:

Živijo, imam problem. Všeč mi je fant od prijateljice in zadnje čase se mi vedno bolj dozdeva, da sem tudi jaz všeč njemu. Ko smo zunaj, večkrat opazim, da me gleda, do mene pa je še posebno prijazen.

Če bi se primerjala s prijateljico, bi rekla, da sva si po karakterju precej različni in da sem jaz zagotovo bolj čedna, vem pa, da ne gre podcenjevati navezanosti in vsega, kar sta v teh letih ustvarila. Vseeno mi je prišlo na uho, da nista več tako srečna, kot sta bila.

Žal mi je, da sem se zapičila prav v njenega fanta, a globoko v sebi sem prepričana, da je idealen zame. Naj čakam, da bo to sam ugotovil, ali naj ga povabim na kavo? Vem, da ni lepo do prijateljice, a gre tudi za mojo srečo. Klara

Tina svetuje:

Da gre za tvojo srečo, imaš popolnoma prav, a do slastnega avokada, ki bi bil tako dober za tvoje zdravje, nimaš nobene pravice, če te gleda iz nekega drugega vozička. Nisi ga ti izbrala, nisi ga ti plačala ...

Malo sicer dvomim, da bo avokado sam skočil v tvojo košarico, že zato, ker tvoje misli niso čiste in ker skrivaj misliš, da si lepša od prijateljice, in domnevaš, da ju skupaj drži le še navezanost. Se ti ne zdi to čisto malo ošabno? Čisto malo?!?

Kar je prišlo do tebe po načelu videla-rekla-kazala, je brez zveze in temu ne pripisuj večjega pomena. Kar se ima zgoditi, se bo zagotovo zgodilo, in če ti je on zares namenjen, ga boš imela. O tem sem prepričana, kot o tem, da imam na vsaki roki pet prstov! A ne na takšen način, lepo te prosim!

Samo še en pomislek: kaj pa če te toliko gleda, ker mu ni jasno, zakaj ga ti ves čas gledaš?

Filip svetuje:

Drugim v zelje hoditi ravno ni lepo, to itak veš. Sploh pa ne svoji prijateljici, razen če ti je v interesu iskanje novih prijateljic, ker bodo obstoječe izgubile vse zaupanje v tebe. Ljubezen oziroma takšna čustva te lahko hitro privedejo do nerazsodnih odločitev.

Verjamem, da ti je všeč, in verjamem, da se ti zdi idealen za tebe, ampak, lepo prosim, naredi sama sebi uslugo in ne diraj tukaj noter, ker bo to za sabo potegnilo dosti več slabega, kot si lahko misliš!

Pa še nekaj, idealni partnerji ne obstajajo, to veš, ne? Za zvezo se je treba truditi in tudi sprejeti kak kompromis. Torej, idealni ljudje, vključno z mano, ne obstajajo!

Preberi še, kaj Mitja in Tina menita o neizkušenosti v postelji in preizkušanju spolne moči na prijateljicah!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri