Erotična uspešnica Petdeset odtenkov sive je podarjena!

"Berejo jo mamice, berejo jo feministke, berejo jo moški, bere jo ves svet", so zapisali o trilogiji, ki je na prvih treh mestih prodajnih lestvic v Veliki Britaniji, ZDA, Nemčiji in drugod.

12. 9. 2012

Pri založbi Učila je pred dnevi izšel prvi del zdaj že razvpite trilogije Petdeset odtenkov sive, E. L. Jamesa, tudi v slovenščini.

Niza uspeh za uspehom!

Za prevod erotičnega romana, ki je navdušil več kot 100 milijonov ljudi po svetu, je poskrbela Alenka Perger.

Drugi del trilogije bo izšel 25. septembra in tretji 20. novembra.

Prav tako je postala uspešnica zgoščenka z glasbo, ki spremlja prvo knjigo, na kateri je večinoma klasična glasba, filmski studio Universal pa je odkupil pravice za film.

Knjiga je tako priljubljena, da je scenarij za film želel napisati Bret Easton Ellis, avtor Ameriškega psiha, a so ga studii zavrnili. Pisateljica je prodala pravice za snemanje filma pod pogojem, da sama ohrani vsaj nekaj kontrole med snemanjem.

Povzetek razvpite trilogije

Razkrivanja temačnih skrivnosti

Knjiga pripoveduje o študentki književnosti Ani Steele, ki pride intervjuvat uspešnega poslovneža Christiana Greya. Ta se ji zdi privlačen, vendar ji obenem vzbuja strah. Grey je ujetnik svoje mučne nesrečne preteklosti in obseden s potrebo po nadzorovanju.

Ko se spustita v strastno ljubezensko razmerje, Ana začne spoznavati svoje želje, hkrati pa tudi temačne skrivnosti, ki jih Grey skrbno čuva pred svetom. V spolnosti lahko funkcionira le v dominantno-podrejenem odnosu. Od vsake svoje izbranke zahteva podpis pogodbe, s katero se mu bo povsem podredila.

Romantična zgodba s pikantnimi erotičnimi prizori je predramila tudi številne kritike.

Medtem ko trilogiji eni pripisujejo ceneno provokativnost in slab slog, drugi v delu prepoznavajo osvobajajočo, nikakor enoznačno noto, ki ima na bralstvo podoben vpliv kot Strah pred letenjem Erice Jong iz sedemdesetih let.

Sicer pa ti na tem mestu ponujamo ekskluzivno priložnost, da si o knjigi ustvariš lastno mnenje. Iz založbe Felix so za spletne cosmo navdušenke prispevali slovenski izvod prvega dela trilogije Petdeset odtenkov sive, ki ga tudi podarjamo v našem mini nagradnem izzivu.

Znana je tudi že nagrajenka!

Govorice o tem, da se po predlogi Petdeset odtenkov sive že pripravlja film, so vse glasnejše, nas pa je v nagradnem izzivu zanimalo: Ali drži, da bo v režiserskem stolčku sedela sama Angelina Jolie?  Odgovor si lahko našla na povezavi Zakaj celotna Amerika masturbira na Fifty shades of Grey

Med številnimi, ki ste si knjigo želele, je imela največ sreče pri žrebu:

  • Anja Zorec iz Maribora!

Čestitamo!

Nagrajenka naj bo še pozorna na našo spletno pošto!