Če imaš kdaj občutek, da nisi DOVOLJ DOBRA, preberi ta zapis (pomagal ti bo ❤)

To je edini način, na katerega boš dojela, da si vedno, povsod in v vsaki situaciji dovolj dobra.

Če imaš kdaj občutek, da nisi DOVOLJ DOBRA, preberi ta zapis (pomagal ti bo ❤) (foto: Unsplash/Seth Hays) Unsplash/Seth Hays
16. 5. 2019

"Zakaj nisem dovolj dobra?" se morda sprašuješ ravno v tem trenutku. Če se ti to vprašanje porodi večkrat, obstaja nekaj načinov, kako se lahko naučiš biti bolj samozavestna, se imeti rada in imeti boljšo samopodobo.

Obstaja kup nepredvidenih ovir, zaradi katerih se življenje ne odvija zmeraj po načrtih. A nič ni primerljivo s strahom pred tem, da nisi dovolj dobra.

Četudi si močno želiš, da bi lahko stisnila na "pavzo" in dohitela življenje, gre le-to naprej. In luknja med tistim, kjer se nahajaš in kje si želiš biti, je vedno večja.

Če te v življenju drži nazaj strah pred tem, da nisi dovolj dobra, je čas, da se sprijazniš s tem, kar je zdaj, in se naučiš, kako biti bolj samozavestna in se imeti rada.

Doživeti prihodnost, kaj šele biti z njo zadovoljna, je nemogoče, v kolikor se nisi sprijaznila s tem, kje se trenutno nahajaš oziroma si se nahajala.

Tvoje pozitivne lastnosti pretehtajo tistih nekaj negativnih.

In če želiš preteklost, tj. strah pred tem, da nisi dovolj dobra, pustiti za sabo, se moraš pogumno podati na popotovanje do odkritja tistega, kar je v tebi dobrega.

Sliši se protislovno, kajne? Zakaj bi morala biti pogumna, da bi odkrila tisto, kar je v tebi dobrega?

Premisli. Koliko časa porabiš za premlevanje svojih "napak" in "spodrsljajev"? Kako pogosto ti tvoj notranji kritik reče, naj se niti ne trudiš zastaviti ciljev, saj jih tako ali tako ne boš dosegla? Kako hitro lahko napišeš seznam vseh stvari, ki jih ne maraš pri sebi?

Zdaj se pa postavi na drugo stran. Koliko časa porabiš za hvaležnost za svoje talente in dosežke? Kako pogosto sanjaš o uresničevanju novih idej ... In se pri tem počutiš vznemirjeno? Kako hitro lahko napišeš seznam vseh stvari, ki so ti pri tebi všeč?

Pomembno je, da začneš opažati avtomatične mentalne in čustvene navade, ki ti ne koristijo najbolje. Ali avtomatično predvidevaš, da si sama kriva za vse, kar gre v tvojem življenju narobe? Ali sami sebi preprečiš, da bi nekaj storila, ker se bojiš poraza? Se primerjaš z drugimi in na nek način vedno pristaneš na zadnjem mestu?

Morda je čas, da brez strahu preiščeš svojo dušo in skušaš najti tiste uničujoče misli, ki ti pravijo, da nisi dovolj dobra.

A če ne moreš takoj najti izvora teh misli, lahko vedno preveriš svoje vedenje in nato motive, ki ga spodbujajo.

Si samouničujoča in sama sebi sabotiraš trud? Skušaš dokazati svojo vrednost skozi dosežke? Ko boš prepoznala te navade, jih lahko začneš prestrezati še preden vplivajo nate.

Edini način, kako se lahko znebiš strahu pred tem, da nisi dovolj dobra, je, da se z njim soočiš.

Seveda to ni vedno tako enostavno.

A dokler ne narediš tega, boš podzavestno vedno prepričana, da nisi dovolj dobra, tako v svojih odločitvah kot vedenju in odnosih z drugimi.

In tako nikoli ne boš imela nadzora nad svojim življenjem.

Zato je odločitev tvoja.

Lahko preskočiš današnji dan, vedoč, da ga ne boš nikdar dobila nazaj. Lahko pa takoj zdaj prenehaš s to norostjo.

Najdi izvor svojega strahu pred tem, da nisi dovolj dobra, in ga zamenjaj za sočutne in potrditvene misli in vedenje. Najdi samozavest in ljubezen do sebe, da si lahko rečeš: "Dovolj dobra sem."

Ko boš spoznala, da strah pred tem, da nisi dovolj dobra, izhaja iz potrebe po ljubezni, se bo vse spremenilo. Končno boš imela priložnost potisniti svoj perfekcionizem, krivdo in spodrsljaje v ozadje.

Položi svoje dlani na prsi, na svoje srce. Tukaj se začne ljubezen. 💗

Po predlogi Lise Lieberman-Wang pripravila: N. Š.

Preberi še: Ta VIDEO je namenjen vsem, ki so bili kdaj PREVARANI

Priporočamo tudi: VAU! Rebeka Dremelj javnosti predstavila novo pesem z GLOBOKIM sporočilom (video)