Beremo (in podarjamo) že drugo knjigo trilogije - Petdeset odtenkov teme!

Iz knjigarne Felix so nas pred dnevi razveselili z novico, da je že izšel slovenski prevod druge knjige prodajno neverjetno uspešne trilogije Petdeset odtenkov.

2. 10. 2012

Potem, ko je naslovnico prve knjige Petdeset odtenkov sive krasila fotografija moške kravate, katere dražljivo poslanstvo se razkrije tekom branja več kot kratkočasnega erotičnega čtiva, se z naslovnice druge hudomušno muza elegantna, srebrno siva damska maska.

Njena vloga se bralkam razkrije že nekje v sredini druge epizode nenavadnega ljubezenskega razmerja med (v petdeset odtenkih) zavoženim sanjsko lepim milijarderjem, Christianom Greyem, in vse manj naivno, a vse bolj zaljubljeno gospodično Steele.

Kot Ikarja vleče k njegovemu soncu!

Knjiga Petdeset odtenkov teme se dejansko nadaljuje zgolj nekaj dni po tistem, ko diplomantka Ana zapusti Christiana in se posveti karieri v založniški hiši.

Pekel, ki sta ga ob nenadni ločitvi drug od drugega preživljala tistih nekaj dni pusti usodne posledice - tako na njunem razmerju kot v obeh akterjih. Enak ostaja le neverjeten erotični naboj, ki ju kot magnet vleče drug drugemu:

"Uživam v dotiku njegove velike dlani in dolgih, spretnih prstov, ki se ovijajo okoli mojih. Čutim znano privlačnost - kakor Ikarja me vleče k njegovemu soncu. Enkrat me je že ožgalo, a sem kljub temu znova tu."

Izkušnja boleče ločenosti preteklih dni in Anin zmeden tok misli sprva daje slutiti, da se bo zgodba najverjetne odvijala v smeri, ki jo je začrtala prva knjiga, nato pa kmalu postane jasno, da se pred akterjema odpirajo povsem nove globine njunega razmerja in da njuno razmerje enostavno potrebuje povsem nove, drugačne temelje.

In medtem ko tako - na veselje milijonov bralk - na novo odkrivata drug drugega kot sama sebe, pričnejo iz Christianovih omar padati okostnjaki. Okostnjaki iz življenja pred Ano Steele. In ga trpinčiti demoni. Demoni iz njegovega srhljivo bolečega otroštva.

"Mirno spokojnost razdre strašen, prvinski krik, ob katerem se mi naježijo vse dlake na telesu. Christian! Moj bog - kaj bilo? Še preden zamre odjek strašnega krika, sem že na nogah in tečem v spalnico, srce mi razbija od strahu.

Obrnem stikalo za luč in prižge se svetilka na Christianovi nočni omarici. Christian se vrti in obrača na postelji, od agonije se zvija. Ne! Zopet krikne in na novo me prebodejo srhljive, grozne zvočne sulice.

O, drek - nočna mora!"

knjiga... tekom knjige postanejo Christianovi demoni otipljivi in okostnjaki oživijo. Na trenutke se avtorica knjižne uspešnice s poleg obilice škorpijonske erotike tega (drug z drugim) nenasitnega para odkrito spogleduje tudi z elementi žanra pravega pravcatega akcijskega trilerja.

In tako kot v prvem delu se tudi v drugem nekaj najbolj iskrivih pogovorov med Ano in Christianom razvije po elektronski pošti, ki šviga med njima in poudarja spogledljivo ter šegavo stran njunega odnosa.

Podarjamo izvod!

Petdeset odtenkov teme

Potem ko smo na spletnem Cosmpolitanu že podarili izvod prve knjige razvpite trilogije Petdeset odtenkov sive (ne spreglej, da tiste izvode podarja tudi revija Cosmopolitan), zdaj podarjamo še izvod druge knjige Petdeset odtenkov teme.

Največ sreče pri žrebu je imela:

  • Jana Kropivnik iz Cerkelj

Čestitamo!

Nagrajenka naj bo v teh dneh še posebno pozorna na našo spletno pošto!