8 različnih prijateljev, ki jih potrebuješ v svojem življenju

Prijateljstvo je eden ključnih dejavnikov, ki močno vplivajo na naše življenje. Se strinjaš? Zato je dobro ob sebi imeti 8 različnih prijateljev, ki jih potrebuješ v svojem življenju.

8 različnih prijateljev, ki jih potrebuješ v svojem življenju (foto: Profimedia) Profimedia
8. 8. 2018

V dobi, kjer imaš lahko več 1000 'prijateljev' z interneta, se je tudi sama oblika prijateljstev malo spremenila. V preteklosti si z besedo najboljši prijatelj označil le osebo, s katero si se veliko družil, ji zaupal svoje skrivnosti in se z njo tudi dobro razumel.

Danes imaš lahko ogromno prijateljev, a vsi ne bodo najboljši (prijatelji), s tem pa seveda ni nič narobe. Samo zato, ker ne dosegajo kriterijev najboljših prijateljev, to ne pomeni, da niso pravi prijatelji. Z različnimi osebami se namreč lahko ujamemo na različnih področjih našega življenja. Zato znanost pravi, da bi vsak moral imeti vsaj osem različnih tipov prijateljev.

8 različnih prijateljev, ki jih potrebuješ v svojem življenju:

1. Humorist

Držimo pesti, da se ti je ob tej besedi takoj posvetilo, kateri izmed tvojih prijateljev nosi to oznako. Super je, če imaš ob sebi ljudi, ki imajo oster um in še bolj oster jezik za hudomušne izjave in dogodivščine, ki te vedno spravijo v smeh.

2. Motivator

Saj veš, to je tisti prijatelj, ki bi v nekem vzporednem svetu nosil ogrinjalo in masko ter ljudi spodbujal, da se borijo za svoj želje in vizije. Najboljši del pa je ta, da so taki prijatelji po navadi zelo prepričani tudi sami vase in bodo tudi tebe spodbujali, da prepoznaš svoj potencial in to na zelo pozitiven način.

3. Umetnik

Ustvarjalni ljudje so tisti, ki svet ponavadi vidijo malo drugače kot ostali in te bodo znali potisniti iz tvoje cone udobja. Prav tako te bodo predstavili novim izkušnjam s področja umetnosti, ki jih sama morda ne bi mogla izkusiti. Umetniki raziskujejo svoj potencial in bodo to energijo prenesli tudi nate.

4. Popotnik

Nove kulture, novi običaji, nove jedi, nova glasba - vse to so stvari, ki ti jih lahko odlčno predstavi prijatelj, ki neizmerno rad potuje. Poleg tega pa boš ob sebi vedno imela nekoga, ki bo z veseljem šel s teboj odkrivat tuje kraje. 

5. Športnik

Dobro je imeti prijatelje, s katerimi imaš skupne hobije in šport je zagotovo aktivnost, ki jo lahko brez težav počneš v dvoje. Da ne omenjamo dejstva, da boš ob sebi tako vedno imela nekoga, ki te bo po potrebi 'brcal v rit', da dosežeš svoj 'summer body'.

6. Norec

Ja, vsak pozna oziroma ima vsaj enega prijatelja, ki mu nikoli ne zmanjka norih idej in ki bo vedno pripravil najboljša presenečenja ter s tabo delil najbolj odštekane fotografije z dopusta. Kadarkoli boš želela malo izklopiti vsakdanje življenje, bo tak prijatelj takoj vedel, kaj morata narediti.

7. Zaspanec

Tudi brez prijateljev, ki radi uživajo in veliko počivajo, bi nam bilo težko. Včasih namreč prav prija pojesti celo pico in nato brez sramu odpeti gumb na hlačah ter se zasidrati na kavč in gledati celo sezono najljubše serije. 

8. BFF

Vsak pa je lahko srečen, če ima ob sebi najboljšega prijatelja, ki je tisti, ki [vstavi lasten opis, saj ima vsak svojo definicijo najboljšega prijatelja].

Vir: Yourtango.com

Foto: Profimedia, GIPHY

Preberi še: Kaj tvoje astrološko znamenje pove o tem, kako ljubiš?

Priporočamo tudi: Tako zelo dobro je Indira Ekić videti v kopalkah!