8 potovanj, na katera se moraš odpraviti še pred 35. letom

Čeprav menimo, da ni nikoli prepozno, da naredimo nekaj zase, je treba nekaj stvari preizkusiti pravočasno.

8 potovanj, na katera se moraš odpraviti še pred 35. letom (foto: Unsplash.com/Courtney) Unsplash.com/Courtney
16. 7. 2018

In ne zato, ker se bojimo lastnih let, ampak zato, ker nekatere pustolovščine veliko bolje doživimo, če se na njih odpravimo pravi čas. Tu je 8 potovanj, na katera se moraš odpraviti še pred 35. letom.

1. Kampiranje

Vsakdo bi moral vsaj enkrat v življenju doživeti kampiranje. Odloči se za spanje v šotoru ali avtodomu in spalni vreči, tudi če si prepričana, da to ni zate.

2. 'Road trip'

Vzemi s sabo osnovne potrebščine, pripravi zemljevid in svojo najljubšo glasbo. Pojdi od točke A do točke B in uživaj v čarih neraziskanih področij.

3. 'Evro trip'

Vedno željnim pustilovščin bo ta predlog še posebej všeč. Potuj po celini z vlakom in se počuti, kot da ne živiš v sedanjosti.

4. Potovanje s prijatelji

Ni pomembno kam greš, pomembno je, da si s prijatelji, in dokler si s svojimi najboljšimi prijatelji, bo potovanje nepozabno.

5. Solo potovanje

Seveda na solo potovanjih nastopita tudi domotožje in kakšna manjša stiska, a prav na takšnem potovanju se boš naučili največ o sebi. Spoznala boš, da si sebi najboljša prijateljica in da za srečo potrebuješ le sebe, dvomi v tvoje sposobnosti pa bodo izginili, ko boš ugotovila, da se lahko nase vedno zaneseš.

6. Bare-bones potovanje

Vzemi s sabo nahrbtnik in samo najbolj nujne stvari ter se odpravi na drugačno odkrivanje sveta, kot ga pozna klasični turizem. Največji čari popotništva so zagotovo spoznavanje domačinov in njihovih navad ter avanture, ki te čakajo za vsakim vogalom.

7. Romantično potovanje

Tudi če se izkaže, da oseba, ki je potovala s tabo, ni prava oseba zate, bi vsaj enkrat v življenju morala doživeti vroč vikend odmor, ko hotelske sobe praktično ne boš zapustila.

8. Luksuzno potovanje

Varčuj denar. Odpotuj in se prebudi v luksuzni sobi s pogledom na morje in si reci samo: "To si zaslužiš!"

Pa srečno pot!

Fotografije: Unsplash.com

Preberi še: Ideja za poletni izlet: 7 namigov za odkrivanje barvite Barcelone in 8 stvari, ki jih moraš vedeti, ko prvič obiščeš Zanzibar

Priporočamo tudi: VIKEND POBEG: Slovenska obala malo drugače – 6 čudovitih stvari, ki jih moraš videti in doživeti