7 zgodovinskih mitov o menstruaciji, ki so jih sprožili moški

To pa se zgodi, če samo moški raziskujejo potek menstruacije.

7 zgodovinskih mitov o menstruaciji, ki so jih sprožili moški (foto: Profimedia) Profimedia
31. 7. 2018

Če morda še nisi vedela, ti lahko povemo, da so tekom zgodovine menstruacijo v večini primerov preučevali moški, ki pa sami seveda tega niti slučajno niso izkusili. Rezultat?

Popolnoma nori miti, ki so jih do danes na srečo že razkrinkali.

7 zgodovinskih mitov o menstruaciji, ki so jih sprožili moški:

1. Menstruacija je abnormalen pojav.

Leta 1875 je porodničar A. F. A. King namigoval, da je mensturacija pravzaprav posledica tega, da ženske posegajo v mati naravo. Z drugimi besedami, menstruacijo bi lahko preprečili, če bi ženske sledile zakonom narave, ki naj bi narekovali, da je ženska v "normalnem" stanju noseča.  

Se že smejiš? Počakaj, šele začeli smo. ;)

2. Med mensturacijo so ženske najbolj plodne.

V 18. stoletju so znanstveniki mislili, da je čas, ko ima ženska menstruacijo, enak času, ko so živali ženskega spola najbolj pripravljenje na parjenje. Prosim? Na srečo danes vemo, da je to popoln nesmisel in da je v času menstruacije pravzaprav najmanj možnosti, da zanosiš.

3. Med mensturacijo so ženske nezmožne opravljati katerokoli delo.

Doktor Horatio Storer, znan kot velik aktivist proti splavom in za nekatere tudi oče ameriške ginekologije, je dejal, da zdravnice med menstruacijo ne bi smele delati, saj njihovi pacienti ne bi bili varni. V svoji knjigi je izrazil skrb, da bi izvajale prepovedane splave in se nato izgovarjale na mesečni cikel.

4. Menstruacija uničuje pridelek.

Moški imajo izredno bujno domišljijo. Rimski učenjak Plinij starejši je menil, da stik z žensko, ki ima mensturacijo povzroči, da novo vino postane kislo, pridelek propade, sadje pade z dreves, semena v zemlji se posušijo ... Skratka, po njegovem mnenju je mensturacija vir vsega zla.

5. Med mensturacijo ne smeš piti vina.

V letu 1919 je en znanstvenik zatrjeval, da menstrualna kri vsebuje strup, ki bi vino spremenil v kis. Kje točno je našel povezavo med vinom in mensturacijo, pa še do danes ni jasno.

6. Dojenčki spočeti med mensturacijo so deformirani.

Dobro, tudi, če nisi ravno pristašica spolnih odnosov med menstruacijo (mimogrede, tukaj najdeš 5 načinov za noro dober seks med menstruacijo), je tole še vseeno šlo malo predaleč. V knjigi  "The Curse: A Cultural History of Menstruation" je zapisano, da so Francozi zelo dolgo verjeli, da bodo dojenčki, spočeti med menstruacijo, slabotni in lenobni.

7. Moški zaradi žensk, ki imajo mensturacijo, znorijo.

Prav, priznali bomo, da naši hormoni morda res vplivajo na to, da nam niha razpoloženje in moške zato spravljamo v nejevoljo. Doktor William Capp pa je trdil, da ženske, ki imajo menstruacijo, s svojimi pogostimi obiski stranišča popolnoma zmedejo moške, ker ti tako začnejo misliti na spolne odnose. 

Ne vemo sicer, kdo ima tukaj točno problem, z gotovostjo pa lahko trdimo, da smo izredno vesele, da ne živimo v preteklosti.

Vir: Cosmopolitan.com
Fotografija: Profimedia

Preberi še: Izvoli! Ubijalski erotični triki, ki bodo vajin seks spremenili v orgazmična nebesa

Priporočamo tudi: Udeleženci šova Slovenija ima talent posneli VROČ spot! Bo to hit letošnjega poletja?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri